Kaja222 |
|
(16.9.2011 10:43:25) jaký používáte tuk když děláte čokoládu do formiček? díky
mmch nemáte někdo recept, kde je toho tuku minimálně?
|
Ikonie |
|
(16.9.2011 10:54:03) Na vánoční čokoládu používám modrou Lukanu
|
|
kotyk |
|
(16.9.2011 11:48:24) Koupím kvalitnější hořkou čokoládu, roztopím velmi opatrně v horké lázni a naleju do studenou vodou vylitých formiček. Extra tuk nedávám do formiček už léta.
|
Gladya, bývalá dasa, |
|
(16.9.2011 12:16:48) Manžel a syn by se ani moc nezlobili, kdybych na Vánoce nepekla, ale domácí čokoládu po mě chtějí, a s rozpuštěnou hořkou čokoládou bych asi moc neuspěla, ale inspirovalas, mě zkusím pár formiček uděla takhle.
|
kotyk |
|
(16.9.2011 12:27:38) U nás by mi zase prošla kakaová poleva jenom leda tak na nějaké pečenině
|
|
|
|
Jája | •
|
(16.9.2011 11:51:07) Podle mne čokoládu bez tuku neuděláš. Základními ingrediencemi je tuk, cukr a kakaový prášek.
|
kotyk |
|
(16.9.2011 12:05:36) Jasně, normální kvalitní čokoláda na vaření obsahuje spoustu tuku. Další stužený se tam přidává v cukrářství jen proto, aby to šlo líp rozetřít, dalo se s tím dělat dýl (hořká čokoláda celkem rychle tuhne), dalo se to líp krájet a případně se to i pak víc lesklo. U vylévání formiček extra tuk není většinou potřeba.
|
|
|
Gladya, bývalá dasa, |
|
(16.9.2011 12:12:44) v čokoládě je hodně tuku, s tím nic nenaděláš, do vánoční čokolády dávám většinou nějakou Ivu jinak tyhle tuky skoro nepoužívám. letos chci bvyzkoušez jiný
|
Ines | •
|
(16.9.2011 12:42:08) Omega, dát tuku míň nejde
|
berusa |
|
(16.9.2011 12:55:01) omegu
|
|
berusa |
|
(16.9.2011 12:55:03) omegu
|
|
|
|
Kaja222 |
|
(16.9.2011 13:09:21) holky diky moc, vidim, ze to neokecam .
|
|
|