Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(15.9.2011 13:13:50) no, většinou je základ pomazánkový máslo, případně rozetřelý vejce, někdy tatarka, nebo tvaroh. po různu, jak mám chuť a jak se mi chce. pikantní česnekovou dělám tak, že dám vaničku nízkotučnýho tvarohu, 3 větší stroužky česneku či dle chuti, špetklu pepře, 2 lžíce tatarky trochu postrouhanýho eidamu... no a žereme rybičkovou základ pomazánový máslo, 2 vejce na tvrdo, lžičku hořčice, jednu menší cibuli na drobno, pepř, lžičku tatarky a konzervu očištěných slitých rybiček. hatlámo patlámo a milujeme ji. tuňáková - půl pomazánkového másla, na drobno nasekaná jarní cibulka, dvě špetky pepře, konzerva slitého tuňáka a lžička tatarky drožďová - malou cibuli do růžova na másle osmahnout, hodit 3 kostky droždí a podlít malinko vodou. droždí se rozpustí, přihodit kmín a pepř a 4 vejce a dohladka vymíchat a nechat vystydnout. s čerstvým chlebem
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(15.9.2011 13:17:31) jinak vajíčkovou - na drobno 2 kyselý okurky, půlku na drobno nakrájený cibulky, půl pomazánkovýho msála, lžíci majonézy a krájecím kolečkem projetý 3 vejce na tvrdo. pořádně rozhňahňat, přidat pepř či sůl dle chuti. zeleninový tvaroh - tvaroh, sůl, pepř a velmi nadrobno nakrájená zelenina co zdorvna doma je.okurka, paprika, rajče, ředkvičky a pažitka. jednoduchý a moc dobrý. a pak taky turistická, ta ale je na mě moc mastná - kus turisty vcelku nastourhat na jemno do půlky pomazánkovýho másla, půl cibule na drobno, lžíce tatarky a někdy i na drobno jednu kyselou okurku
|
|
|