no, většinou je základ pomazánkový máslo, případně rozetřelý vejce, někdy tatarka, nebo tvaroh. po různu, jak mám chuť a jak se mi chce. pikantní česnekovou dělám tak, že dám vaničku nízkotučnýho tvarohu, 3 větší stroužky česneku či dle chuti, špetklu pepře, 2 lžíce tatarky trochu postrouhanýho eidamu... no a žereme
rybičkovou základ pomazánový máslo, 2 vejce na tvrdo, lžičku hořčice, jednu menší cibuli na drobno, pepř, lžičku tatarky a konzervu očištěných slitých rybiček. hatlámo patlámo a milujeme ji. tuňáková - půl pomazánkového másla, na drobno nasekaná jarní cibulka, dvě špetky pepře, konzerva slitého tuňáka a lžička tatarky
drožďová - malou cibuli do růžova na másle osmahnout, hodit 3 kostky droždí a podlít malinko vodou. droždí se rozpustí, přihodit kmín a pepř a 4 vejce a dohladka vymíchat a nechat vystydnout. s čerstvým chlebem