Levný úklid |
|
(31.8.2011 14:39:04) Máte tip na jednoduchou úpravu krevet? Včera jsem poprvé zkoušela - koupila jsem ty malé, pořádně je pokapala citronem, aby neměly tu "rybí pachuť", trošku osolila, obalila jen v mouce a osmažila na trošce oliv. oleje s půlkama černých oliv. chuťově výborné, jen to "těstíčko" bylo trochu moc křupavé
Máte tip na jednoduchou, ale dobrou úpravu krevet?
|
Levný úklid |
|
(31.8.2011 14:43:05) a když už jsme u těch krevet a vodních potvůrek... Máte nějaký osvědčený recept i na sushi?
Věříte chlazeným rybám? Mě sushi moc chutná, ale nevím, jestli bych se odhodlala jíst rybu, která může být chlazená bůhví jak dlouho...
|
|
aachje |
|
(31.8.2011 14:46:41) pro mě jednoduché a bezkonkurenční: neloupané krevety orestovat na olivovém oleji trochu soli, trochu cukru. až zčervenají, to je tak za minutu, přidat šafrán a chrstnout tam trochu vína, bílého portského, vodky, nebo nějakého světlého nearomatického alkoholu.prudce restovat až se tekutina skoro vyvaří, přidat oříšek másla a šlehačku. celé maximálně 5 minut.
|
Eva | •
|
(31.8.2011 14:53:03) To zní dobře.
|
|
|
Tatramelka+3 |
|
(31.8.2011 14:49:47) Ahoj,
děti je mají nejraději takto:
3-4 stroužky česneku 1 malá cibulka 2 lžíce oliv. oleje nastrouhaný parmezán št´áva z poloviny citrónu
Lehce osmažím cibulku, přidám krevetky, česnek pokrájený na tenké plátky, zapráším parmezánem a zaliju citronovou št´ávou, trochu osolím i opepřím, ale jen velmi lehce a podáváme s těstovinama penne.
A ted´ jsem udělala podle Apetitu špagety aglio e olio s krevetama, tak že je v podstatě jen přidáš, lehce osmahneš a taky to bylo dobrý.
|
|
Eva | •
|
(31.8.2011 14:52:08) lehce orestovat česnek - nesmí hnědnout, přidat krevety a zalít bílým vínem. Nechat lehce zredukovat tekutinu a přidat opravdu hodně nasekané petržele - kudrnku ne. Sůl podle chuti.
|
Ivuljenka |
|
(31.8.2011 15:58:37) jo jo jo nějak takhle to dělá kolegyně, jsou úžasné
|
|
|
abites + 2kluci |
|
(31.8.2011 15:06:51) Verze pro dospělé: na másle zpěnit cibulku, pak přidat česnek, chilli, krevety, chvílku restovat (záleží - zda jsou předvařené), sůl, nakonec šťáva z citronu a pokrájená hladkolistá petrželka. K tomu bageta, nebo rozpečenej rohlík. Manžel by dřív krevetu nevzal do pusy, tyhle miluje.
|
|
Ivuljenka |
|
(31.8.2011 15:58:11) já jsem blbka někde měla recpet od kolegyně,jsem ho někde zašantročila
Tuším,že to bylo tak že se osmhl česnek na oleji,dali se ty krevety,lehce se to osolilo a pak zalilo bílým vínem a podusilo
|
|
|