| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Úprava krevet

 Celkem 10 názorů.
 Levný úklid 


Téma: Úprava krevet 

(31.8.2011 14:39:04)
Máte tip na jednoduchou úpravu krevet? Včera jsem poprvé zkoušela - koupila jsem ty malé, pořádně je pokapala citronem, aby neměly tu "rybí pachuť", trošku osolila, obalila jen v mouce a osmažila na trošce oliv. oleje s půlkama černých oliv. chuťově výborné, jen to "těstíčko" bylo trochu moc křupavé ~t~

Máte tip na jednoduchou, ale dobrou úpravu krevet? ~w~ ~b~
 Martina, 3 synové 


Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 14:41:12)
Já je jen dusím, smažené nerada. Tedy nejen smažené krevety, nic smaženého. ~j~
 Levný úklid 


+ SUSHI? 

(31.8.2011 14:43:05)
a když už jsme u těch krevet a vodních potvůrek... Máte nějaký osvědčený recept i na sushi?

Věříte chlazeným rybám? Mě sushi moc chutná, ale nevím, jestli bych se odhodlala jíst rybu, která může být chlazená bůhví jak dlouho...
 aachje 


Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 14:46:41)
pro mě jednoduché a bezkonkurenční:
neloupané krevety orestovat na olivovém oleji trochu soli, trochu cukru. až zčervenají, to je tak za minutu, přidat šafrán a chrstnout tam trochu vína, bílého portského, vodky, nebo nějakého světlého nearomatického alkoholu.prudce restovat až se tekutina skoro vyvaří, přidat oříšek másla a šlehačku.
celé maximálně 5 minut.
 Eva 
  • 

Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 14:53:03)
To zní dobře.
 Tatramelka+3 


Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 14:49:47)
Ahoj,

děti je mají nejraději takto:

3-4 stroužky česneku
1 malá cibulka
2 lžíce oliv. oleje
nastrouhaný parmezán
št´áva z poloviny citrónu

Lehce osmažím cibulku, přidám krevetky, česnek pokrájený na tenké plátky, zapráším parmezánem a zaliju citronovou št´ávou, trochu osolím i opepřím, ale jen velmi lehce a podáváme s těstovinama penne.

A ted´ jsem udělala podle Apetitu špagety aglio e olio s krevetama, tak že je v podstatě jen přidáš, lehce osmahneš a taky to bylo dobrý.
 Eva 
  • 

Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 14:52:08)
lehce orestovat česnek - nesmí hnědnout, přidat krevety a zalít bílým vínem. Nechat lehce zredukovat tekutinu a přidat opravdu hodně nasekané petržele - kudrnku ne. Sůl podle chuti.
 Ivuljenka 


Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 15:58:37)
jo jo jo nějak takhle to dělá kolegyně, jsou úžasné
 abites + 2kluci 


Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 15:06:51)
Verze pro dospělé:
na másle zpěnit cibulku, pak přidat česnek, chilli, krevety, chvílku restovat (záleží - zda jsou předvařené), sůl, nakonec šťáva z citronu a pokrájená hladkolistá petrželka. K tomu bageta, nebo rozpečenej rohlík.
Manžel by dřív krevetu nevzal do pusy, tyhle miluje.
 Ivuljenka 


Re: Tip na úpravu krevet 

(31.8.2011 15:58:11)
já jsem blbka někde měla recpet od kolegyně,jsem ho někde zašantročila

Tuším,že to bylo tak že se osmhl česnek na oleji,dali se ty krevety,lehce se to osolilo a pak zalilo bílým vínem a podusilo

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.