Purpura |
|
(2.8.2011 20:15:52) Ahoj, dostala jsem dvě kila švestek a chci si je zmrazit. Mrazí se to i s peckou nebo je nějak jinak zpracujete? Vždycky jsme je hned snědli, ale jsem tu celý týden sama.....tak nevím co s nimi. Díky.
|
a+b+c+d |
|
(2.8.2011 20:19:52) Nemám s tím dobrou zkušenost. Jednou jsem je vypeckovala a půlky dala zamrazit. Po rozmrazení ale pustily strašně moc vody a úplně rozmočily koláč - bylo to na vyhození. Navíc mi připadalo, že zhořkly. Už to raději nezkouším.
|
Purpura |
|
(2.8.2011 20:24:55) a pak se dají použít normálně jako čerstvé? ještě mě napadlo udělat z nich marmeládu, ale to asi nejde, že?
|
Staronová.luc |
|
(2.8.2011 20:43:51) Dají se použít do knedlíků, na koláče a tak. Marmeláda nevim, spíš povidla ne?
|
|
Ivuljenka |
|
(2.8.2011 20:53:13) to víš,že z nich jde udělat marmeláda Je to spíš taková povidlová marmeláda,ale taky je dobrá. U nás se dělá každý rok.
|
ChemicalJane + 4 |
|
(2.8.2011 20:56:17) marmeláda ze švestek je podle mě nejlepší! děláme jí jako z každého jiného ovoce a chutná nám nejvíc..
|
Purpura |
|
(2.8.2011 21:05:05) a jak jí prosím tě, děláte?
|
|
|
|
KoproFka |
|
(3.8.2011 13:10:06) mrazíme celé s peckou - používáme hlavně na knedlíky, kdy ještě tu zmrazenou švestku zabalíme do těsta. na koláč jsem to nikdy nezkoušela, když už koláče, používá se u nás zmrazený rybíz, josta, borůvky
Ono to nikdy jako čerstvé nebude, protože ta voda v ovoci zmrzne, a ty ledové krystalky potrhají buněčné stěny..
|
|
|
|
Staronová.luc |
|
(2.8.2011 20:24:08) Johanko, protože rané švestky mají moc vody a k mrazení se nehodí, mrazit se musí švestky pozdní.
|
a+b+c+d |
|
(2.8.2011 20:26:35) Meggy, asi jo, odrůdu jsem nezkoumala. Od té doby dělám raději kompot. Do koláče je taky dobrý.
|
|
|
|
ChemicalJane + 4 |
|
(2.8.2011 20:28:44) buď je vypeckuj nebo celé my to mrazíme dle nálady a hlavně podle toho, koik jich najednou máme
|
|
Fous&fousek |
|
(2.8.2011 21:36:02) Já mám vždycky pološvestky od tchýně. Nakrájím je na půlky, zamrazím. Před použitím propláchnu krátce a rychle vodou, abych je oddělila. Jsou v pohodě, pekla jsem z nich celý rok.
|
|
Balbína |
|
(2.8.2011 21:50:01) mrazím tak i tak. S peckou na knedlíky a bez pecky na buchtu (dávám na buchtu zmrzlé)
|
Purpura |
|
(2.8.2011 21:56:17) Díky za tipy. Nakonec jsem uvařila fantastickou švestkovou marmeládu se skořicí a slivovicí
|
|
|
Merylin5 |
|
(3.8.2011 7:18:25) My bez pecek.
|
|
|