paleček |
|
(25.5.2011 11:58:35) U nás doma se přeme. Zatímco já tvrdím, že maso stačí jíst maximálně dvakrát týdně plus ryby, manžel potřebuje maso denně, nejlépe jak k obědu, tak i k večeři. Pokud třeba k obědu maso není, musí ho mít k večeři, jinak má pocit, že se dost nenajedl. Po rybě a kuřecím má brzy hlad, nejradši jí vepřové a hovězí. Kromě toho má na svačinu různé uzeniny. Já zase ráda vařím zeleninové pokrmy, luštěniny, maso občas nahradím vajíčkem a jsem i s dětmi spokojená. Jak to máte vy? Myslíte, že taková konzumace masa, kterou provozuje můj muž, se může časem projevit na jeho zdraví?
|
Inka | •
|
(25.5.2011 12:03:45) Já maso moc nemusím, pro manžela mám prakticky neustále v lednici v míse naložené krkovice a když se mu zdá den málo masový, tak si jednu hodí do remosky a uspokojí se:) Zdravý to asi moc nebude, ale je dospělý a má svůj rozum
|
|
Adéla:) |
|
(25.5.2011 12:04:09) Já jsem maso nikdy nemusela od mala.. Do 17 let sem nejedla žádný.. Ted jím jen kuřecí. Snažím se aspon jednou týdně, jelikož sem těhotná. Ale nějak mi prostě nechutná.. Ale jednou týdně si ho dám.
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(25.5.2011 12:17:27) adélko buď vklidu můj za měsíc devítiletý syn nejí maso takměr vůbec, pouze kuřecí a jen určité úpravy a páč mu odmítám vyvařovat extra, má maso 1x týdně výjimečně 2x někdy ani jednou.
Ptala jsem se na to dr - syn je jinak v rámci možností zdraví a prospívá slušně - dr říkala, že to vůbec neva, že maso je rakovinotvorné a zacpává žaludek.. což je pravda.. viz chlapi.. :D
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(25.5.2011 12:18:31) jo a ještě já u druhého těhu s dcerkou, ač maso jím normálně nemohla do huby dát žádné maso ani cítit, manželovi sem vařila se zapřením, neustále jsem blila a ani mléčné výrobky jsem nemohla.. po všem mi bylo šíleně zle a i přesto se dcerka narodila zdravá s porodní váhou 3950g a 53cm a to jsem byla živa vícéméně jen ze zeleniny, ovoce, solených chipsů a polévek.
|
Adéla:) |
|
(25.5.2011 12:27:23) Tak to si mě uklidnila, mě pořád všichní tvrdí že maso musím.. Ale prostě mi nejede. Ted už sem stejně na konci těhotenství takže bych to už nedohnala..
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(25.5.2011 13:10:22) tak hlavně rychlý a bezbolestný porod a zdravé miminko
já osobně jsem spíš toho názoru, že tělo si samo říká o to co potřebuje... věřím a krmím a vychovávám tak i děti a zatím jsou v pohodě.. takže bych se fakt nebála.
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(25.5.2011 13:23:47) adélko, nejsi ty náhodou z jablonce?
|
Adéla:) |
|
(25.5.2011 13:44:59) nene pročpak??
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(25.5.2011 13:59:57) ááále,moje bývalá spolužačka je z jablonce, je to adéla a má za 2 měsíce termín tak ať jde porod dle tvých představ a s tím masem - jde to i vegansky, ale chce to hrozně moc přemýšlení, aby člověk splnil tu potřebu
|
|
|
|
|
|
|
|
Ivuljenka |
|
(25.5.2011 12:05:10) při nadměrné konzumaci masa a uzenin může onemocnět dnou - je to nepříjemné bolení např. v palci na noze - švagr tím trpí a manžel tím také trpěl,než jsem ho odnaučila mít maso každý den.
Já maso mám ráda,ale stačí mi v gramáži 50g jako porce,jinak preferuju přílohy a zeleninu. Manžel už si zvykl,že když vařím celý týden tak je maso max.3x když chodí na obědy tak ho má častěji někdy i 5x týdně. Uzeniny si taky vynucuje,ale snažím se nekupovat.
Já to dělám asi tak - vařím já - tak vařím dle svého, chceš maso ? uvař si ho - neumí,nerad vaří takže hold má smolíka... A musí počkat až mu ho uvařím já a já ho 2x denně vařit teda nebudu,to ani náhodou. Chlapi bývají konzervy - chce to je nenásilně a postupně zpracovávat
http://www.zdravi4u.cz/view.php?cisloclanku=2007082501
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(25.5.2011 12:19:37) ivuljenko, ty porce s tím masem to máme podobně 50g max 100g
|
|
|
hbf |
|
(25.5.2011 12:06:29) Na zdraví se to projevit může, ale nemusí. Může tedy mít lepší klouby, vlasy a nehty. Pokud se bude držet červeného masa, nemusí se tolik bát salmonely a vysoké hladiny krevních tuků, protože z červeného masa se dá tuk vykrájet, zatímco v drůbeži je to rozprostřené mezi svalovými vlákny. Zkuste mu někdy udělat pštrosí stejk. Trochu to připomíná hovězí a přitom je to "drúbež".
|
|
KlaudieS+M+E |
|
(25.5.2011 12:12:57) Tak 5x-6x týdně, jsme masožraví
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(25.5.2011 12:14:58) my máme maso tak 5-7x týdně - jen teda k obědu, kvůli manželovi - povětšinou kuřecí a to tak že třeba sem teď uvařila z 0,5kg kuřecích prsou jídlo na dva dny... včera jsme měli přírodní plátky s omáčkou se šťouchanejma bramborama a zeleninovej salát a dneska ze druhé půlky prsou kuřecí gyros s čínskýma nudlema a zeleninou. Takže toho masa tam moc není - ale maso je denně.. manžel ho taky potřebuje.. nicméně já třeba s dětma to maso ani nemám.. a nijak mi to nevadí. Nutno ale podotknout, že manžel třeba včera ani neremcal, že měl vařenou brokolici s bramborem a sýrovou omáčkou a že uzeniny nekupujeme skoro vůbec. Tento měsíc jsem tuším dnes po druhé koupila šunku a to spíše kvůli čtyřleté dcerce, že ji má ráda.
Jinak to tak většinou chlapi mají s tím masem... no.. manžel se třeba zas nenají sladkých jídel, to má spíš jak zákusek, takže když dělám dětem palačinky, tak většinou když on má třeba maso z předchozího dne.
|
|
Xantipa. |
|
(25.5.2011 12:28:42) Nepíšeš nic o jeho fyz. aktivitě a zatížení a jestli chodí třeba na obědy, kde si maso může dát. Pak už ho nemusí mít doma.
|
|
remus |
|
(25.5.2011 12:30:05) Taky mám ráda maso - nejvíc hovězí, děti také, manžel taktéž, takže ho máme téměř denně, i když zrovna včera nebylo a dnes také nebylo k obědu a k večeři chystám lívance, co se týče zdraví, tak bych řekla, že to mé tělo vyžaduje, tak to neřeším. Nensím toho kilo, stačí mi kousek.
|
|
sylvaina |
|
(25.5.2011 12:33:01) Každý den. Já tedy ryby počítám mezi maso.
|
|
Archciba |
|
(25.5.2011 12:33:51) Manžel taky míval pocit, že pokud nemá za den maso, tak se vlastně ani nenajedl. Ale už se taky naučil, že maso každý den nemusí Jinak já mám potřebu masa spíš nárazovou, což znamená, že ho třeba týden nemusím a pak sním vše v dosahu, co je aspoň trochu z masa.
|
|
kreditka |
|
(25.5.2011 12:39:09) Máme ho doma v nějaké formě prakticky denně, jinak mám prostě hlad jsme oba totální masožrouti
|
Anni&Annika |
|
(25.5.2011 12:51:44) denne...mam masozranou rodinu, ale nastesti jedi i ryby a morskou havet, takze to cele pekne stridame
|
Anni&Annika |
|
(25.5.2011 12:57:50) jeste teda dodam, ze pod pojmem maso si neprestavuju maso a hromadu knedliku....zrovna vcera jsem delala opecenou panenku, obalenou dijonskou hortici, v parmske sunce, vydusenych zampionech a cibulce a nakonec pecene v listovem teste a jako priloha byl rajcatovy salat /rajce, bazalka, jarni cibulka, o.olej a balsamico, sul/ a druha varianta prilohy byla brokolice a holandska omacka...... takze se snazim maso a ryby kombinovat hodne s zeleninou, navic bych kor v lete nemela na neco tezkeho ani chut
|
angrešt |
|
(25.5.2011 15:59:06) Anni, to mi skoro nápadně připomíná panenku Wellington
|
|
|
|
|
Jordana |
|
(25.5.2011 12:49:55) Přebytek masa může způsobovat dnu a také díky masožroutství mají Češi tak často rakovinu tlustého střeva...Navíc je známo,že maso ucpává. Mám maso ráda,ale jíme ho střídmě-1-2x týdně max. V restauraci si dám ráda třeba i vepřové-panenku či tak-ale doma nikdy vepře nedělám..Hovězí doma máme tak 10x za rok, kuřecí častěji,ryby taky častěji.A je nám fajn.Manžel je dost vysoký a udělaný-ne tlustý-ale svaly a ví,že o masu to není... Naopak mi přijde staršný,když chlap nejí třeba těstoviny nebo zeleninová jídla-to je holt stále pozůstatek té social. stravy...hlavně maso,zabíječky atd....
maso ano ,ale 1-2x týdně bohatě stačí
|
|
Oliverka |
|
(25.5.2011 12:54:34) Tak u nas mam vetsi potrebu masa ja. A presto ho nemame casteji nez 2x tydne, pak jednou tydne drubez a jednou tydne rybu, nekdy kralika a zbytek je vegetariansky (vzdy na slano, sladke jidlo pro me neni jidlo, ale dezert).
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(25.5.2011 13:14:32) takže v podstatě máte maso 5x týdně
králík, ryba i drůbež je maso
|
Oliverka |
|
(25.5.2011 13:35:55) 4x, ten kralik byva od znamych tak 4x do roka, bohuzel casteji se k nemu nedostaneme.
|
|
|
|
Ananta |
|
(25.5.2011 13:00:54) Taky záleží co dělá za práci a každý ma jinou potřebu jezení masa, někdo bez něj nemůže být a druhý ho nejí vůbec. Já bych ho nechala ať si jí co chce, ale asi bych mu ho denně nevařila. Zdravé to není, to je jasné. ta tvoje míra 2x týdně je asi ideální ze zdravotního hlediska. Hodně lidí jí maso na oběd a ještě třeba i salám nebo jiné maso na večeři či snídani.
|
|
šatranka |
|
(25.5.2011 13:11:24) Maso jime malo, maximalne 2x tydne, nekdy ani to ne. Manzel, ani ja, nemame fyzicky narocne zamestnani, takze si myslim, ze maso neni tak nutne. Jime radsi ryby a morske plody. Uzeniny nekupujeme vubec - to uz si myslim, ze je lepsi koupit poradny steak.
Nekdo tu zminoval dnu, ta se da podchytit zmenou jidelnicku. Manzel mel zvysene hodnoty kyseliny mocove a pote, co omezil urcite potraviny, tak je v normalu.
|
šatranka |
|
(25.5.2011 13:13:02) A prisup nekterych chlapu, kteri nad bezmasym jidlem ohrnuji nos, mi prijde vylozene trapny.
|
|
|
Baba Jaga |
|
(25.5.2011 13:19:35) My nejíme maso vůbec, ale jinak podle výzkumů častá konzumace červeného masa zvyšuje riziko rakoviny tlustého střeva. Za častou se považuje víc než 1x týdně. U drůbeže nebo ryb to omezeno není (tedy mořské ryby nutno hlídat kvůli rtuti, ale tady v ČR nelze jíst divoce chycené možské ryby, aniž bys byla Bakalová, takže toho bych se neobávala)
|
hbf |
|
(25.5.2011 15:10:28) Přemíra ryb zase stojí za rakovinou žaludku ...
|
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(25.5.2011 13:22:17) u nás se drží dva dny v týdnu vege, ostatní dny je maso tak jednou denně, někdy formou uzeniny k snídani, nebo večeři. jinak opravdu masové jídlo máme tak dvakrát maximálně. většinu u mojí mamky nebo tchýně. maso má svá pozitiva, ale i značná negativa. přítel vege dny, jak jim říkáme, vyloženě vyžaduje, navrhnul to sám, takže máme úterý a čtvrtek vegetariánský a uvažujeme, že zkusíme ten čtvrtek vegansky.
|
|
Fous&fousek |
|
(25.5.2011 13:28:15) My rozhodně ne denně, já nejsem masožrout a vařečku u nás držím já. Uzeniny jíme jen málo, hlavně šunku od Lidla, ta má skoro 100% masa. Preferuji kuřecí, červené maso spíš méně. Nemyslím, že by se maso mělo jíst denně.
|
|
Žanika | •
|
(25.5.2011 15:26:31) Nejíme maso nikdy, ani já ani manžel, ani děti.
|
|
angrešt |
|
(25.5.2011 15:36:07) To je obtížně určitelné - myslíš opravdu maso v podobě kusu masa na talíři? Tak to cca každý druhý až třetí den. (ryba je samozřejmě také maso)
Ale pochopitelně používám do řady jídel masový základ - jak už jsem tu někde psala - mám trvale k ruce silný "spotřební" vývar a používám ho právě pro ochucování jídel bez masa. Např. bramboračku řadím mezi bezmasá jídla - ale zhruba jako polovinu tekutiny použiju vývar a polovinu vodu. Pak je chuť plná a bohatá, není třeba tolik solit, natož používat nějaká dochucovadla podravkoidního typu... ale nejde pak o bezmasé jídlo v pravém slova smyslu. Takže v tomto smyslu vývaru máme asi maso takřka denně.
Mimoto poměrně často používám maličké množství masité přísady do jinak bezmasého jídla - např. polévku ze sladkého hrášku s mátou na talíři zdobím (a zároveň výrazně rozvoním a muži to pak připadá jako solidnější pokrm ) prudce opečenou jemně krájenou pancettou - sice je to sotva plátek na osobu, ale vlastně je to také určitá masitost v bezmasém jídle.
|
Binturongg |
|
(25.5.2011 18:53:51) Přidávám se k Angreštovi - i bezmasá jídla zdobím nebo zakládám čímkoli masovým. Vývar je pochopitelně ideální silný, v kostkách v mrazáku
A za maso považuju vše - od hovězího a vepře, přes ptáky, po ryby a mořské obludy, takže ve finále fakt jíme maso denně
|
mil007 |
|
(25.5.2011 18:56:21) Jím maso denně a nevidím na tom nic nezdravého.
|
|
|
|
Binturongg |
|
(25.5.2011 18:51:02) Bez masa bych pošla! Jím maso denně
|
|
Merylin5 |
|
(25.5.2011 18:58:23) Jednou týdně.
Myslím, že velká konzumace masa se na zdraví neprojeví, někdo ho prostě vyloženě potřebuje, někdo vůbec.
|
|
|