Kateřinka279 |
|
(15.5.2011 18:35:22) Jakou rychlou večeři?PoraďtePro přítele a 3 letou dcerku...nic mě nenapadá...
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 18:39:05) Krupičnou kaši s grankem, míchaná vajíčka, špagety s pestem, chleby nebo rohlíky s pomazánkou, brambory na cibulce a mléko...
|
|
jak |
|
(15.5.2011 18:39:09) uvarene testoviny na panvi nasucho osmaz s cesnekem a zeleninou, sunkou, co mas doma.
|
Kateřinka279 |
|
(15.5.2011 18:45:38) Holky tak k obědu jsme měli zapeč.těstoviny,takže znova těstoviny asi ne,jinak přítel nechce nic sladkého...a díky za rady,jinak doma mám skoro vše..byl velkej nákup,mrzí mě,že nemůžu dělat vajíčka dcerka mi je odmítá v jakékoli podobě
|
|
|
Mamča + 4 ♥ |
|
(15.5.2011 18:40:11) Salát???
ledový salát natrhat na kousky k tomu nakrájená rajčata nakrájená kukurka a paprika - třeba červená, žlutá ochutit kořením na saláty olivový olej 7mi bylinný ocet moučkový cukr
lehce promíchat podávat i s mozzarelou
otázka 10ti minut
|
|
Alex* |
|
(15.5.2011 18:40:50) Já si dělám dneska lasagne, nějak jsem si to zamilovala a jím každý víkend asi třikrát Nevím, co považuješ za rychlovku, tohle je za 20 minut.
|
Kateřinka279 |
|
(15.5.2011 18:46:56) já je neumím
|
|
mabela |
|
(15.5.2011 19:21:13) lasagne za 20 minut? mně jenom boloňská omáčka trvá 4 hodiny, pokuď teda dělám s ní, což je většinou
|
|
Ráchel, 3 děti |
|
(15.5.2011 19:21:17) lasagne za 20 minut? tak to jenom ohříváš nějakej polotovar, ne???
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:29:08) Mozna do pripravy nezapocitava to zapekani v troube.
|
mabela |
|
(15.5.2011 19:33:20) žovijanko, jenom udělat bešamel trvá 15 minut. a to jěště nemá udělanou náplň i kdyby nějakou rychlou zeleninovou. takže lasagne za 20 minut opravdu jenom jako zapečený polotovar z billy.
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:39:38) mabelo, lasagni se muze udelat spousta druhu. Ja treba nejcasteji delam spenatove lasagne bez besamelu - navrch se lije rajcatova smes a sype syr. Ale taky bych to neoznacila za rychlou veceri.
|
mabela |
|
(15.5.2011 19:49:54) lasagne se opravdu dělá více druhů, zeleninové, masové, pestové, se šunkou a žampiony atd., ale bešamel patří do všech!!! ano, na těstoviny se používá i rajčatová omáčka, ale to pak nejsou lasagne
|
šatranka |
|
(15.5.2011 20:00:38) mabelo, lasagne je bud a) druh testovin nebo b) pokrm z tech testovin s besamelem. Kam az se muze dostat dotaz "rychla vecere", co
|
mabela |
|
(15.5.2011 20:05:42) ty myslíš jako že budou jíst ty suché pláty těsta? no to by zas byla super rychlá večeře.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gora |
|
(15.5.2011 18:46:42) Synové a manžel na večeři milují chleba ve vajíčku, knedlíky s vejci, krupičnou kaši, nudle s mákem.
|
|
angrešt |
|
(15.5.2011 18:47:24) Dušenou mrkvičku, nebo omeletu se špenátem a brambory, nebo chleba s drožďovou či jinou pomazánkou, nebo krupicovou kaši, nebo falešnou rybí polévku, nebo plněná vajíčka, nebo ředkvičkový mozeček, nebo chleba ve vajíčku..... záleží, co máš doma
|
Kateřinka279 |
|
(15.5.2011 18:48:57) No jo,jenže ty vajíčka mi malá nebude jíst...to mě štve...jednou z nich zvracela a od té doby je odmítá...
|
angrešt |
|
(15.5.2011 18:51:09) tak ta polívka je bez vajíček, krupičná kaše taky, dušená mrkvička taky.
Pak třeba zelené fazolky na smetaně, nebo jakákoli čerstvá zelenina s hummusem, nebo hrášková polévka (ze zeleného hrášku)... to máš všechno bez vajec
|
|
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 18:50:02) Falešná rybí polévka? To je s opraženou krupicí? A jak děláš drožďovou pomazánku? Nastavovanou krupicí a s vajíčkem?
|
šatranka |
|
(15.5.2011 18:51:36) Angrest si nabehla, protoze me zase zaujal ten redkvickovy mozecek
|
angrešt |
|
(15.5.2011 18:55:03) Stejně jako mozeček z jakékoli jiné zeleniny - tj. na másle zesklovatět cibuli (lépe jarní, k ředkvičkám pasuje líp), přisypat syrové rozčtvrcené ředkvičky, chviličku osmahnout - ona jim růžová ze slupky trochu obarví i dužinu - osolit, opepřit a zalít rozmíchaným vajíčkem a nechat srazit a vmíchat pažitku. Primitivní, ale vážně chutné
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 18:56:46) Aha, tak vidím, jak spotřebovat ty spousty ředkviček, co jsem zasela. Než je sežerou slimouši. Založila bych Angreštovi rubriku - rady do kuchyně i zahrádky. Ale tuším, že má i spoustu jiných kvalit. Jo a mohla by radit v pěti jazycích, nebo kolika.
|
šatranka |
|
(15.5.2011 18:59:27) To neni spatny napad - navic angrest to vzdy popisuje tak, ze bych sla hned varit
|
|
angrešt |
|
(15.5.2011 19:04:58) tak na ředkvičky doporučuju ještě jednu skvělou tepelnou úpravu - z takových malých kroužkových sešitků Čínské kuchyně z dob mého dětství - Ředkvičky po čínsku. Ředkvičky rozpůlit, v pánvi na oleji posolit a prudce opékat asi 5 minut. Zvlášť na oleji opéci rychle mleté maso (radši libové, dávám hovězí), opékat asi 10 min, přidat ředkvičky, ochutit zázvorem, česnekem, pepřem a dobrou sojovkou (používám kikkoman). Zahustíme lžičkou máčeného škrobu. Pamatuju se, jak v tom sešitku se autorka rozplývala nad "nádherně červenavými ostrůvky ředkviček v mletém mase" Je to hrozně dobré.
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:06:49) To vypada fakt dobre Vis, ze ten sesitek mame asi taky? Krouzkovy, maly. Podivam se pozdeji u nasich.
|
angrešt |
|
(15.5.2011 19:08:40) my už ho dááávno nemáme, ale "červenavé ostrůvky" mi fakt utkvěly
|
|
|
|
|
šatranka |
|
(15.5.2011 18:57:31) Hmmm, diky Zitra ho udelam k veceri. Vahala jsem predtim, jestli se tam nepridavaji i listy redkvicky.
|
angrešt |
|
(15.5.2011 18:59:36) Když jsou pěkné, tak proč ne, ty mlaďounké, co ještě nejsou chlupaté
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:01:02) Nedavno jsem u zname jedla prave polevku z redkvickovych listu a je moc dobra. Ale byla prave z mladych listu, jak rikas.
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 19:02:03) Já jsem ještě nevyzkoušela tu bršlici kozí nohu, jak tady Angrešt radila. Měla bych to prvně vyzkoušet na sobě.
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 19:02:55) Angrešt radila bršlici? Máme toho plnou zahradu, ještě plnější byla u rodičů, ale připadá mi to takové smradlavé. Co z toho se jí?
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 19:04:08) No to listí prý.
|
|
angrešt |
|
(15.5.2011 19:05:52) listí, do salátů, ale musí být mladá.
|
|
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:03:57) To mi uniklo, ta byla k jidlu?
|
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:04:54) Nechame to teda nejdriv vyzkouset Cimbur, kdyz ji ma doma.
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 19:05:58) Je to hnusný. Kolik toho mám sníst, aby bylo průkazný, že to není jedovatý? Kdy mám dát report?
|
angrešt |
|
(15.5.2011 19:08:08) Tak je z čeledi mrkvovitých, to nejni jedovatá čeleď...
taky se prý z ní dá vařit polévka podobná zelňačce, tu někdo někde psal, ale to nemám zkušenost. já ji moc v lásce nemám, nevoní mi.
|
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:09:46) To by me zajimalo, proc se tomu rika "kozi noha". Dej pak vedet
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 19:10:25) Myslím, že králíkům to moc nechutnalo, když jsem byla malá.
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 19:12:34) žrali to, když museli
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 19:13:20) Jdu to vyhledat a sežrat.
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 19:18:24) hnusně to smrdí, sežvýkala jsem jeden lísteček a mám dost.
|
šatranka |
|
(15.5.2011 19:19:04) No tak to ja zustanu radsi u tech redkvicek.
|
|
|
|
|
|
|
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 19:06:20) Já jsem ji vytrvalým sekáním asi už skoro zlikvidovala. Podél plotu by se možná něco našlo.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(15.5.2011 18:52:35) Jo, to je ta s nahrubo nastrouhaným celerem a mrkví a troškou cibule na másle a opraženou krupicí na másle, zalitá jen vodou (nebo já dávám většinou půl vodu, půl vývar) a spostou zelené petrželky. Rychlé a překvapivě chutné.
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 18:53:54)
|
|
|
angrešt |
|
(15.5.2011 18:58:34) Jo, a drožďovku - na kousku másla zesklovatím cibuli, přidrolím tři kostky droždí a přiliju buď lžíci mléka, nebo lžíci nálevu z okurek. Když se rozpustí, vmíchám 2 vajíčka a rychle míchám, aby nebyla cuckatá. Podle výsledné konzistence buď doředím nálevem z okurek, nebo dohustím troškou strouhanky. Opepřím a osolím až nakonec, protože droždí je výrazné a moc soli neche.
Okurky si zavařuju domácí a bez jakýchkoli sladidel, proto ho používám, Sacharinový bych nepoužila a dala bych mléko.
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 19:00:31) Aha, já ji už dávno nedělám, manžel to nejí. Ale dělala jsem tak, že do rozpuštěného droždí na cibulce se přililo mléko, pak přisypala krupice a vzniklé kaše se přililo přiměřené množství rozšlehaných vajec, osolilo se....
|
|
|
|
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 18:48:29) Kuskusoto - to máš hned.
|
Tvoje horší já |
|
(15.5.2011 18:48:56) A co k tomu podáváš? Jak to ochucuješ?
|
Dalalmánek |
|
(15.5.2011 18:52:51) Třeba zbytky kuřete od oběda, nebo kousek šunky na cibulce másle se zeleninou (nějaká mražená směs hrášek mrkev apod), trošku kečupu do toho... Jak nějaké rychlé rizoto po česku prostě. Akorát to má výhodu, že kuskus je uvařený hned. Jinak kuskus klasicky - do osolené horké vody s kousekm másla, chvilku míchat, nechat pod pokličkou vsáknout.
|
|
|
Kateřinka279 |
|
(15.5.2011 18:49:54) Hm,to mi přítel nesní
|
šatranka |
|
(15.5.2011 18:50:55) Proc, ma alergii?
|
Kateřinka279 |
|
(15.5.2011 18:53:34) nechutná mu to
|
šatranka |
|
(15.5.2011 18:56:12) Aha, podle me je kuskus takove vdecne jidlo, chutna kazdemu. Teda skoro Kdybys napsala, co mas doma, tak by se radilo lepe.
|
|
|
|
Beat |
|
(15.5.2011 18:53:35) no tak po velkým nákupu by mělo být doma maso.... takže okořenit, šup na pánev a salát a pečivo k tomu.. nebo k tomu v troubě na měsíčky na 2OO stupňů brambory, fakt to chce hodně zprudka, okořeněné, osolené a pokapané olivovým olejem a bez masa k tomu jde salát a plít rozpuštěným sýrem... blaťácké zlato, hermelín apod.
|
Beat |
|
(15.5.2011 18:54:08) polít
|
Beat |
|
(15.5.2011 18:56:05) no díky, já když tu čtu ty typy na drožďovou pomazánku a dušenou mrkev tak si představuju svého muže a je mi ho líto.. jinak nic proti ničemu, můj muž třeba miluje kromě masa skoro všechno i sladká jídla, ale tyhle dietní dětská jídla nic moc..
|
|
|
Kateřinka279 |
|
(15.5.2011 18:56:30) no,to zní dobře,jenže maso mám už v mrazáku,takže než rozmrzne...zkusím ten chleba ve vajíčku,snad to malá bude jíst a k tomu nějakou zeleninu..
|
|
|
|
|
Balbína |
|
(15.5.2011 19:04:42) jdu dělat palačinky. Ty jsou za chviličku.
|
|
Senedra |
|
(15.5.2011 19:22:33) dnes u nás : porková polévka, chleba s tvarohovou pomazánkou, k tomu pokrájená zelenina, hlavně ředkvičky.
|
|
|