hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(5.5.2011 14:57:32) Nemáte někdo dobrý recept na nějakou buchtu když vajíčka dojdou?A nemusela by být ani finančně náročná,díky
|
Dalalmánek |
|
(5.5.2011 15:23:12) Klasická kynutá bez vajíček určitě půjde.
|
|
Stáňa+Ondra (* r. 94) |
|
(5.5.2011 15:29:47) Já peču perník, kam se nedávají vejce, ale z hlavy nevím přesné poměry surovnin. Pamatuju si akorát 300g hl. mouky a 1/8 l mléka, pak tam přijde ještě med (asi 3 polévkové lžíce), kakao (asi 2 lžíce), asi deci silné kávy (já vařím z instantní, ale je možné tam dát i klas. turka), prášek do perníku (na tuhle dávku stačí půlka) a cukr a rozpuštěné máslo (a toho teda z hlavy vůbec netuším kolik).
|
|
šatranka |
|
(5.5.2011 16:58:30) Jestli mas ovoce, tak muzes udelat crumble. Neni to sice klasicka buchta, ale jinak je to moc dobre
|
|
anemon | •
|
(5.5.2011 19:18:43) Peču často "padanec" je to bez vajec a u nás hodně oblíbené. Recept je v diskuzi Levné vaření v deníčku.
|
|
Dandy+Vojtíšek a 3 Mušketýři |
|
(5.5.2011 20:37:15) každé kynuté těsto bude dobré i bez vajíčka - dělala jsem často - syn byl alergik.
Jinak u nás moc oblíbené jsou české Honzovky - plním povidly (nebo marmeládou)
Na 1 plech si připravíme: 600g hl. mouky,1 kostka droždí Fala/42g/,100g cukr krupice,250 ml vlaž.mléka,3 žloutky (ty prostě nedáš já je taky nedávám),1 vanil.cukr, 100 ml oleje,1 lžička soli, náplň:švestková povidla. Do mísy vysypeme mouku,cukr i vanilkový, promíchat, polovinu oleje,(druhou půlkou buchty potřeme) mléko,, žloutky a rozdrtíme droždí. Zpracujeme nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě vykynout/ cca 30-40min.Pak vál posypeme moukou, z polotuhého těsta vykrojíme lžící cca 20 kusů, ze kterých uděláme buchty, naplníme povidly, spojem dáme na plech dolu, neskládáme je příliš k sobě, ještě nabudou. Necháme ještě chvíli odpočinout, potřeme olejem, pečemev mírně předehřáté troubě 15-20 min. při cca 180 st.C dozlatova. Po upečení ještě necháme cca 10 min. na plechu, vyklopíme, cukrujeme těsto dělám v pekárně - droždí dávám suché
|
|
|