Přidat odpověď
každé kynuté těsto bude dobré i bez vajíčka - dělala jsem často - syn byl alergik.
Jinak u nás moc oblíbené jsou české Honzovky - plním povidly (nebo marmeládou)
Na 1 plech si připravíme: 600g hl. mouky,1 kostka droždí Fala/42g/,100g cukr krupice,250 ml vlaž.mléka,3 žloutky (ty prostě nedáš já je taky nedávám),1 vanil.cukr, 100 ml oleje,1 lžička soli, náplň:švestková povidla. Do mísy vysypeme mouku,cukr i vanilkový, promíchat, polovinu oleje,(druhou půlkou buchty potřeme) mléko,, žloutky a rozdrtíme droždí. Zpracujeme nelepivé těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě vykynout/ cca 30-40min.Pak vál posypeme moukou, z polotuhého těsta vykrojíme lžící cca 20 kusů, ze kterých uděláme buchty, naplníme povidly, spojem dáme na plech dolu, neskládáme je příliš k sobě, ještě nabudou. Necháme ještě chvíli odpočinout, potřeme olejem, pečemev mírně předehřáté troubě 15-20 min. při cca 180 st.C dozlatova. Po upečení ještě necháme cca 10 min. na plechu, vyklopíme, cukrujeme
těsto dělám v pekárně - droždí dávám suché
Předchozí