Ostružina |
|
(7.3.2011 14:17:21) Nevíte někdo, čím to je, že španělské jahody balené 1.3. nejsou ani trochu nahnilé ještě po týdnu? Nejsou teda ani zralé, ale připadne mi divné, že když utrhnu u nás vypěstovanou jahodu (v červnu) tak ani v ledničce nevydrží déle než 2 dny, kdežto tyto jahody vypadají pořád jak z umělé hmoty. Babička je teď začala kupovat dětem a já z toho nemám moc dobrý pocit...
|
Žžena |
|
(7.3.2011 14:24:48) Dobrý pocit z toho nemáš správně.
|
|
kotyk |
|
(7.3.2011 14:25:06) Sis v podstatě odpověděla sama. Jsou podržené a navíc druhy, které jsou červené, i když ještě nejsou plně zralé.
|
|
Ikonie |
|
(7.3.2011 14:26:35) Já jsem si takové jahody koupila jen jednou ze zvědavosti-jinak máme jahody své ze zahrádky. Koupila jsem si a byly dobré tak akorát do koktejlu. Byly strašně tvrdé, bez chuti. Jako bych žvýkala papír. Ne, vůbec mi nechutnaly a od té doby bych je nikdy nekoupila.
|
|
Tenna /2 |
|
(7.3.2011 14:27:50) Podle mne je to tím, že víceméně JSOU z umělé hmoty.
|
|
Staronová.luc |
|
(7.3.2011 14:31:58) Špatný pocit z toho máš oprávněně. Dětem bych to nedala, letěly by do koše Všimli jste si jak dozrávají jahody na záhonu a jak ty balené kupované a ještě ke všemu v zimě? Jsou umělé, dobarvované, samá chemie, přirovnání k umělé hmotě souhlasí. Nutno podotknout, že babička to myslí dobře
|
|
Teraza Horáková |
|
(7.3.2011 14:38:27) ostružino.. správně. Jsou jednak zcela jinak pěstovány, než jsme zvyklí, jednak tzv. podtržený, jak tu někdo psal a ještě různě ošetřovaný, aby přežily transport a nedopadly jako ty naše.
Občas konzumujeme i v zimě, nebo do koktejlu, ne, že bych je nekupovala, ale s výše uvedeným vědomím.
|
|
Ostružina |
|
(7.3.2011 14:45:11) A jak taktně říct babičce, aby to nekupovala?
|
Karavela |
|
(7.3.2011 14:47:48) Na ekologickou otázku ničení krajiny ve vyschlý Andaluzii asi slyšet nebude, na ubohý marokánce a poláky, který pracujou za 20,-- € na den taky ne, ale ty kvanta pesticidů, kterým se preparujou už od sazeniček, by snad pobrat mohla?
Taky je nekupuju, radši si počkám na kunratický
|
|
Teraza Horáková |
|
(7.3.2011 14:48:43) zkus babičce vysvětlit, že aby ty jahody přežily transport, nejspíš bude něco divně, když se nad tím zamyslí, dojde jí to samotné
|
|
Enko |
|
(7.3.2011 14:51:19) Nasi babicce to vysvetlily deti sami...druhy den po jahodach byly krasne puntikate od shora dolu...obe. Od te doby uz babicka vi, ze jahody jen v lete.
|
|
Žžena |
|
(7.3.2011 15:08:30) Vysvětlení je snadné: "Babi, jak vypadají v létě jahody (rajčata... dosaď dle situace) ze zahrady 24-48 hodin po utržení? A jaká asi sr.čka se na ně musí nalít, aby vydržely týden "jako čerstvé"?"
|
|
Babsi+2 |
|
(7.3.2011 16:08:56) Babičce jsem to několikrát řekla, pak jsem na ni dokonce zvýšila hlas a teprve, až se z nich sama osypala a skoro udusila, pochopila. Čili, kup babičce dvě tři balení těch "jahod" a nech ji to sníst.
|
Babsi+2 |
|
(7.3.2011 16:09:42) Ten váleček tam neměl být!
Jahody v zimě je úplně stejná pakárna jako hroznové víno na jaře.
|
|
|
|
lipoo |
|
(7.3.2011 15:52:02) To já si je koupím klidně..krásně mi voní,a když u nás nesvítí slunko,tak na chuť jsou stejný...pravda,jsou tužší,aby dýl vydržely-ale to je takový druh.Ty naše jahody jsou měkoučké,tyhle jsou holt tvrdší.
|
lipoo |
|
(7.3.2011 16:31:45) máme zahradu-neboj...a když nesvítí slunko-tak chutnají naprosto stejně-bez chuti
|
|
lipoo |
|
(7.3.2011 16:42:31) jenže to nejsou jen jahody v zimě...to pak nemůže koupit ani salát nebo rajče...a nějakou zeleninu by to chtělo
|
Žžena |
|
(7.3.2011 17:32:28) lipoo, různé druhy zeleniny jsou lepší v různých obdobích. Třeba zrovna v zimě jsou ty jahody a rajčata tragický. Ale jinak se vybrat dá.
|
lipoo |
|
(7.3.2011 18:34:15) no já právě četla,že všechno co prostě zrovna nemá růst je hrozný...plný chemikálií...hlavně zelí,saláty,atd....tak přemýšlím,jestli teda máme jíst tu "zdravou zeleninu",nebo radši nic
|
|
|
Jaana2 |
|
(7.3.2011 20:16:01) lipoo teď v zimě : kysaný zelí, normální (zimní) zelí třeba na saláty, mrkev, celer, červená řepa, naklíčená semena, porek, cibule, jablka, hrušky ... lidi by měli jíst hlavně to, co roste v jejich okolí, třeba různé tropické ovoce by se ani moc teď nemělo , teď začnou rychlený zelniny, kedlubny, ředkvičky, saláty ale ty, co se pětsují tady, to jsou už vyšlechtěné odrůdy k jarnímu výsevu, to je ok...
|
|
|
|
|