Binturongg |
|
(21.12.2010 19:19:06) Dostala jsem předpečené laskonky, jen je slepit. Nikdy jsem do nich krém nedělala. Poradíte?
Jen prosím ne nic s tukem - pokud možno krém z másla...
|
Yuki 00,03,07 |
|
(21.12.2010 19:30:00) pudink z půl litru mlíka a jednoho pudinku, do toho trochu rumu po vychlazení (chaldit a míchat, aby se to nehrudkovatělo a neudělalo škraloup, hrnec ve studené vodě je ideální)
utřít máslo s moučkovým cukrem (na 1 máslo 12 dkg cukru), to toho po lžících zašlehávat pudink,
rozpustit čokoládu na vaření (to teda v tuku, ideální je 100%, ale stačí i málo toho tuku - a nebo rozpustit v mikrovlnce, ale opatrně, jen natavit) až má stejnou teplotu jako ten světlý krém, tak ji tam pomalu postupně zašlehávat
výsledek je výborný, nejen do laskonek
|
|
Ivča | •
|
(21.12.2010 19:34:09) nejlepší recept na laskonky a krém do nich je tady http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=8025
|
|
Cow :-) |
|
(21.12.2010 20:20:51) griliáš
http://ekucharka.net/laskonky/
podle tohoto postupu si dělám sama laskonky i krém, jsou mňamozní.
|
|
Limai |
|
(21.12.2010 20:26:15) Já mám někde recept na origoš laskonky tak jak je prodávají v cukrárně,podívám se po něm až děti usnou a napíšu recept.
|
Binturongg |
|
(21.12.2010 20:47:36) Limai - budu ráda, chystám se na ně zítra
|
Limai |
|
(21.12.2010 23:34:26) tak ať hledám jak hledám,recept na laskonky jako by se do země propadl,přitom jsem ho měla v ruce docela nedávno,pekla jsem podle něj plněné ořechy a perníčky(mám na jednom papíru více receptů),takže bohužel do zítra ti to napsat nestihnu.Mám podezření že o něm bude docela určitě vědět máma,že ho někam uklidila,ovšem to jsem bez šance ho najít a s mámou budu mluvit až zítra večer.
|
Binturongg |
|
(22.12.2010 13:28:57) Limai - díky, to nevadí, nějak to splácám
|
|
|
|
|
Binturongg |
|
(21.12.2010 20:47:07) Holky dík!
|
|
mischie | •
|
(25.5.2012 20:49:36) do laskonek se v cukrárnách používá máslový krém s přídavkem griliáže takže vlastně uděláte klasický máslový vanilkový krém a do něj podle chuti griliáž a griliáž připravíte roztavením cukru a do něj se přisypou jádroviny nechá se vychladnout a pak se musí rozdrtit je to docela pracný ale vyplatí se
|
|
|