adelaide k. |
|
(17.12.2010 14:25:36) Tak jsem se nakonec rozhodla pro košíčky s máslovým karamelovým krémem (ze salka). Akorát mám teď dilema. Normálně se ještě nahoru dává čokoládová poleva, ale chci aby je mohl i manžel, takže byhc potřebovala tip na nějakou bílou polevu. Všude na netu jsou ale jenom recepty na cukrovou, nebo bílkovou, což by se nehodilo. Dá se udělat poleva z bílé čokolády? Vím že se dá koupit ta v sáčku, ale potřebovala bych domácí recept.
|
FialoFka |
|
(17.12.2010 14:42:03) Kup bílou čokoládu v obchodě a po domácku ji rozehřej v teplé vodě bude to asi nejlepší..
|
|
KatVafi |
|
(17.12.2010 14:49:54) Kup bílou čokoládu (ne tu levnou, raději Orion apod.), rozpusť ve vodní lázni s 1/3 ztuženého tuku nebo másla a máš vynikající polevu .
|
|
PJana |
|
(17.12.2010 16:29:34) Já kdysi zkoušela bílou polevu vyrobit z bílé čokolády na vaření. Tuším, že se k tomu přidával 100% tuk. Bylo to ale úplně k ničemu, bílá čokoláda se nedala rozpustit a s tukem se téměř nespojila. Tekuté to nebylo ani náhodou, spíš jenom změklé a musela jsem to na cukroví mazat. Vloni i letos jsem koupila hotovou bílou čokoládu v pytlíku, která se jenom rozehřeje v teplé vodě a s tou se aspoň dá pracovat. I když chuťově to není žádný zázrak.
|
lesley |
|
(17.12.2010 16:43:47) Já bych zkusila krém "nandat" ozdobně pytlíkem a dala bych nahoru jenom oříšek nebo lehce zasypala griliášem. Nemusí být každý košíček čokoládový .
|
|
|
|