binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:19:07) jak děláte? přemýšlím co popíjet během Vánoc abych sebyla střískaná už od rána..a chtěla bych si ho udělat, něco jsem četla na netu, ale třeba mátě nějaký zaručený recept ?
|
.x. | •
|
(12.12.2010 17:26:11) Bamberlok nějak nevím co si o tobě myslet. Z důvodu výhružek někým sociálce kvůli péči o tvého syna, z důvodu tvé prezentace tady (zhulená alkoholička) jsi udělala na rodině obrovské halo, "odešla" odsud, nechala vymazat svá témata a příspěvky. Teď jsi pod novým nickem. Už víš, jaký lidé zde jsou, kam jsou schopní zajít. A stejně provokuješ? Fakt je mi malého líto.
|
Merylin5 |
|
(12.12.2010 17:32:47) Domácí vaječný koňak, to je teda provokace. A kor před Vánocema, že?
|
|
binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:33:09) ??????? za prvé jsem Binarry , tak laskavě respektuj můj nick.
za druhé během Vánoc a Silvestra je myslím celkem běžné si ,,něco dát" třeba večer u stromečku, po přípitku a podobně-alespoň u nás to tak je...vždy se pilo Cinzano, takové sváteční prostě. jen už Cinzano nechcem a chcem si udělát vaječný koňak... co je na tom proboha?
|
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(12.12.2010 17:34:54) No provokaci si představuju poněkud jinak, třeba tak nějak podobně jako tvůj příspěvek.
|
Ina | •
|
(12.12.2010 17:40:31) Kdopak je asi x ? Vaječný koňak, to je fakt vánoční záhul, nevím co si o tom myslet...
|
binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:43:03) x si asi myslí, že ho udělám 20 litrů a žahnu to za den
|
uvwxyz |
|
(12.12.2010 17:44:11) Bacha, je to sladké a zrádné, ucucáváš, ucucáváš...
|
binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:45:01) toe fakt!
x by si měla tuhle diskuzi někam uložit ať ji pak proti mě může někde použít
|
|
|
Brita | •
|
(12.12.2010 17:46:34) "přemýšlím co popíjet během Vánoc abych sebyla střískaná už od rána.." já myslím, že -x- reagovala na tuhle větu a že o vaječňák tady vůbec nejde.
|
binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:48:54) no, takhle- když jsme popíjeli Cinzano, cítila jsem ho po druhé skleničce, a jelikož v den Vánoc kupříkladu máme ve zvyku postít se-nic nejíst, byla by to rychlá smrt, vzhledme k tomu, že budu letos poprvé dělat večeři já by to nebylo vhodné. takže chci nějaké lepidlo, a nejlépe domácí
|
Brita | •
|
(12.12.2010 17:52:12) Mně to vysvětlovat nemusíš, jen jsem se pokoušela nahlídnout do hlavy -x-. Evidentně tě ale zná(virtuálně) a nemá tě ráda. Proč si nedáš víno, když chceš něco pít? Na tyhle lepihuby bacha. I když se neopiješ, zaručeně ti bude po větším množství blbě.
|
binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:54:27) víno pro mě nemá Vánoční atmosféru-teda pokud ho nesvařím s hřebíčkem a skořicí a jinak jsem vinař, a když už si jdu někam sednout tak jedině na vínko, na Vánoce jsem chtěla něco jiného.. x ať si myslí co chce, anonymům nemám co říct
|
Brita | •
|
(12.12.2010 17:58:19) Jejda, taky jsem "anonym", ale už jsem tu asi dvakrát vysvětlovala, proč. Tak ti asi s vánočním pitím neporadím.
|
Ananta |
|
(12.12.2010 18:12:09) Já nejsem anonym, ale stejně nechápu tu potřebu do sebe každou chvíli něco lít, i když u zakladatelky vzhledem věku bych to i chápala, ale zase má dítě... a postění se a u toho pití alkoholu samozřejmě žádný půst není . U nás se nepilo vůbec, jen večer na Vánoce malý přípitek, jinak narozeniny, svátky, to by ani nikoho nenapadlo pít alkohol.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Razivia |
|
(12.12.2010 20:05:47) Téma "Domácí vaječný koňak" je provokace ? Není provokace spíš tvůj příspěvek? Trošku si to v tý hlavě srovnej
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(12.12.2010 17:31:07) Švagrová dělá domácí Bailies, jestli to píšu dobře. Uvaří plechovku Salka ve vodě ty 2 hodiny, tenhle recept je tu už několik měsíců kontinuálně a pak to smíchá s rumem, ale poměr nevím, na netu na něco narazíš. Moc mi to chutnalo, já mám ráda tyhle tlamolepy, když už. Láká mně to, ale od prosince 2006 jsem neměla jediné vánoce, kdy bych nebyla těhotná nebo nekojila, takže zatím nevyzkoušeno.
|
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(12.12.2010 17:32:03) Tchýně dělala vždycky skvělej, recept vyzjistím.
|
binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:34:07) díky
|
|
|
uvwxyz |
|
(12.12.2010 17:34:54) Lahev rumu, 2 plechovky Salka, 2 plechovky neslazené Tatry, 4-6 žloutků, trocha vanilkového cukru. Všechno prdnout do jedné nádoby a řádně rozmixovat.
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(12.12.2010 17:35:49) Lalial a upravuje se to nějak tepelně??
|
uvwxyz |
|
(12.12.2010 17:38:16) Ne, nic jiného s tím nedělám. Vydrží týden v chladničce v pohodě a za tu dobu se teda vypije. Letos se umixuju, protože chtějí tchánovci, chlap bude brát na Silvestrovský fotbálek minimálně 2 litry...
|
|
Hanka+ 4 berušky |
|
(12.12.2010 17:38:46) Já teda dělám jednu plechovku salka, jednu neslazeného tatra mléka a rum, záleží jak to kdo má rád, já dávám asi deci nevím to přesně , žloutky nedávám nemám ráda syrové vejce.
|
uvwxyz |
|
(12.12.2010 17:39:57) Decku rumu? Já tam na ty 4 plechovky mlíka leju celou lahev, že...
|
Hanka+ 4 berušky |
|
(12.12.2010 17:41:45) no říkám jak kdo má rád já jinak nepiju a dělám si to jen pro sebe takže mě to stačí , každý podle chuti si může přidat kolik chce, a když tam jsou žloutky tak prý to chce hodně rumu
|
uvwxyz |
|
(12.12.2010 17:43:13) V té chuti nepoznáš, že ty žloutky byly syrové. My to takto dělali, kam má pamět sahá.
|
Cimbur |
|
(12.12.2010 17:45:06) Babička je tam dávala syrové a cedila přes plátýnko.
|
uvwxyz |
|
(12.12.2010 17:46:34) Nj, babičky... Ani nevím, zda ho dělávala už babi nebo ne.
|
|
|
Hanka+ 4 berušky |
|
(12.12.2010 17:47:44) vím že se to nepozná ale prý ten rum zaručí aby se ty vejce nezkazily, já mám strach z různých salmonel tak je tam prostě nedávám a myslím že i tak tomu nic nechybí, prostě se mi příčí pít syrová vejce, ale nikomu to neberu, každý podle své chuti
|
binaryy szuká ovci |
|
(12.12.2010 17:49:44) salmonelu chytneš z bílku, ne ze žloutku
|
X E N A |
|
(12.12.2010 18:12:17) Cha cha, no když si představím tu manipulaci s vejcem, tak myslím, že je šumák, jestli je salmonela v bílku.
Jinak si myslím, že by se měly ty žloutky ušlehat v páře, pak dýl vydrží, ale to je asi šumák, páč ten vaječňák sám o sobě moc dlouho nevydrží, hned je pryč...
|
|
|
MishuI |
|
(12.12.2010 18:05:41) V tataráku jsou taky a jak mi chutná!
|
|
|
|
|
|
10.5Libik12 |
|
(12.12.2010 17:40:55) Vaječňák je ze Salka? no svět je samý podvod.:)
|
Ina | •
|
(12.12.2010 17:41:39) Dala bych si bombardino...
|
|
|
|
|
|
zerat |
|
(12.12.2010 17:54:47) Nezlikviduje příp. salmonelu náhodou alkohol ve vaječňáku?
|
uvwxyz |
|
(12.12.2010 17:57:43) Každopádně jsme se po něm nikdy neposrali, tak asi OK.
|
|
|
MishuI |
|
(12.12.2010 18:08:07) Jaktože mi hned bylo jasný,kdo tuhle diskuzi založil?
|
|
Tvoje horší já |
|
(12.12.2010 18:16:33) Mrknu se po receptu, děláme "vaječný koňak" bez vajíček, jenom se sladkým a neslazeným kondenzovaným mlékem, nevzpomínám si ale poměry. Používám to jako takový dáreček pro příbuzné a známé, loni jsem do jedné dávky přidala i rozpuštěnou čokoládu. Jinak, nechceš si vyměnit ten nick? Kdo se má pořád dívat na nějakýho ko..ta. Sorry, ale vadí mi to.
|
Tvoje horší já |
|
(12.12.2010 18:20:43) Tak poměr je jedno slazené Salko, jedno neslazené a čtvrt litru rumu. Ale někdo používá třeba smetanu místo toho neslazeného Salka, někdo různé pudingy, někdo taky to sladké Salko vaří ve vodní lázni 2-3 hodiny, aby zkaramelizovalo (v zavřené plechovce). To se mi nechce. Ale určitě to tomu dodá nový rozměr.
|
|
|
Martina a holky 02,08 |
|
(12.12.2010 18:32:44) Tak já už dělám kolikátý rok a je moc dobrý:
půl litru rumu v tom rozmíchat vanilkový cukr 2 salka 3 neslazená tatra mléka 4 žloutky
Nemá to chybu Letos dělám z litru
|
|
Petra Neomi | •
|
(12.12.2010 18:46:31) A co doopravdickej Egg Nog? Sváteční nápoj pro zimní svátek 12 vajec,odělit bílky od žloutků, 450g cukru, 1 a 1/2 šálku whisky,"ale"(anglického piva) nebo tmavého rumu, 2 l šlehačky, 3/4 lžičky mletého muškátového oříšku, 1/4 lžičky soli 1 lžička vanilky,1 šálek vody,1 šálek tučného mléka Ušlehejte žloutky,cukr,alkohol a sůl a nechte směs přes noc v ledničce, aby se příchuti mohly spojit. Příštího dne ušlehejte z bílků tuhý sníh a míchejte obě složky dohromady, dokud tekutina trochu nezhoustne. Podávejte chlazené.
Ne, že bych to někdy zkoušela, ale viděla jsem to na fotkách a vypadá to skvěle.
http://www.wetinred.com/generalcapslg/EggNog%20Match002.jpg :D Tohle můžeš dělat, když toho umícháš hodně ;)
|
Inka | •
|
(12.12.2010 19:34:22) A co s tou šlehačkou?
|
Petra Neomi | •
|
(12.12.2010 20:07:16) Asi se to smíchá všechno :) Já to nikdy nezkoušela, ale vypadá to skvěle.POdle fotek se to podává v mísách na bowli.
|
|
|
|
kaculda |
|
(12.12.2010 20:13:44) Misto rumu muzete dat i vodku, taky davam celou flasku, jinak bych mohla rovnout vycucavat salko z tuby. S vodkou to je pry jemnejsi, ja teda radsi rum, voni to lip.
|
|
*Owls* |
|
(12.12.2010 21:05:10) Simčo, Baileys dělám pro změnu jako ty, jen dávám méně cukru a rozpouštím místo hořké čokolády ledové kaštany
|
|
|
Myšička21 |
|
(12.12.2010 20:28:01) Tchán dělá výborný a jemňoučký vaječňák 1 litr mléka 2 Salka 1 Tatra mléko 2 žloutky 1 vanilkový puding Rum dle chuti
3/4 litru + Salka + Tatru + žloutky nalijeme do hrnce a promícháme, ve zbytku mléka se rozmíchá puding a za stálého míchání se přileje do zbytku "směsi" (puding jen rozmíchaný neuvařený). Pak se vše přivede k varu, krátce se to povaří (jako když se dělá puding), během chladnutí se míchá aby se neudělal škraloup. Když má pokojovou teplotu, tak se přileje Rum dle chuti, také musí mít pokojovou teplotu aby se nám to nesrazilo. Pak se přecedí přes sítko aby se zachytili případné kousky a nalije do lahví. Je fakt výborný o moc lepší než ten co dělá má mamča jen ze žloutků a vydrží déle a žloutky jsou povařené, takže nehrozí salmonela Lze udělat jen s rumovou trestí jako varianta pro děti, ale pak vydrží max. ten týden.
Nebo to pak můžeš zkusit jak to dělá jeden taťkovo kamarád. Vezme flašku Rumu, půlku vypije, nalije do flašky Salko, promíchá a má jak on říká vaječňák
|
Myšička21 |
|
(12.12.2010 20:30:42) 3/4 litru je samozřejmě 3/4 litru mléka
|
|
|
*Owls* |
|
(12.12.2010 21:00:30) Dělám stejný jako Lalial, jen dávám méně rumu. Když se mi podaří koupit levný koňak Korzár, tak dám ten. Je to pak takové hebčejší Včera jsem vaječňák udělala a dnes je už 1/2 dávky pryč. No pravda, vzala jsem lahvinku k sestře...
Ještě mám tip na plnění vosích hnízd. Ušlehám salko s asi 1/2 másla, přidám trošku vanilky a rumovou trestť. Zůstane to mírně tekuté, chutná to hodně jako vaječňák a mohou to i děti... V těch hnízdech je to nesmírně dobré
|
|
|