Lída,3 kluci a holka |
|
(5.8.2010 12:48:45) Princip je jednoduchej - do teplýho mlíka se přidá jogurtová kultura (třeba lžíce živýho bílýho jogurtu), dobře se rozmíchá a pak se to nechá v teple, aby se kultura pomnožila. To teplo jde zajistit elektrickým zahříváním, ale i tím, že zabalíš kyblík do peřiny Může ten jogurt bejt trošičku kyselejší, a pokud nepřidáš sušený mlíko, bejvá řidší.
|
veronika82,Kamilka,klučík03/09 |
|
(5.8.2010 12:51:59) aha tak je to tak jak jsem si myslela spousta projete elektriky za 8 hodin provozu a dá se to udělat i bez toho přístroje.Ale na to já jsem měkká bála bych se aby se tam nepomnožili jiné bakterie a děti pak z toho neměli nějaký problém
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(5.8.2010 12:58:28) Ono to jen přihřejvá. Já tam dám mlíko normálně pokojový teploty a jogurt z lednice, dělám to přes noc, myslím, že to zas tolik nepožere. Mám jogurtovač Mia 1 litr, můžu dát kontakt na dovozce.
|
|
|
vendyna (Janinka + Alenka) |
|
(5.8.2010 12:57:01) jak dlouho se to má množit v tom teple, aby se to nepřemnožilo a nevzbouřilo???
|
veronika82,Kamilka,klučík03/09 |
|
(5.8.2010 12:57:59) To si taky právě říkám.Já když koupím jogurty tak je okamžitě šoupu do lednice aby se tam něco nezkazilo.
|
|
Z + 2 |
|
(5.8.2010 13:00:12) Nepřemnoží se to a nevzbouří. Jak kultura mléko nastií přestává se množit. Elektryky to moc nespotřebuje. U nás to živí malá žarovka. V každým případě akvárko za stejnou dobu projede elektřiny víc.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(5.8.2010 13:04:20) Přesně tak, rozhodně to není žádné Hrnečku, vař! Když to tam necháš dlouho, tak to shnije.
|
|
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(5.8.2010 13:24:22) 1l mléka zahřeju na 38°C přidám jeden bílý jogurt, promíchám a nandám do skleniček, dám na okno na sluníčko a za cca 5 hodin do lednice. A to je vše na ochucení dávám marmeládu, ale většinou jíme bez příchutě. Jogurtovač nepotřebuju
|
|
dkkns |
|
(5.8.2010 13:48:08) Žádnou vymoženost jako je Jogurtovač nepotřebuju Převařím plnotučné mléko počkám až vychladne cca40st. 1 malý kelímek bílého jogurtu s živýma kulturama, zahustím Sunarem a přidám Salko má to pak chuť jak bílá sladká Activie. Nechávám v hrnci a strčím to s petkou horké vody pod peřinu do (dělám večer) Ráno přeliju do skleniček. Je výborný, děti se můžou užrat
|
dkkns |
|
(5.8.2010 13:49:04) nebo-li umlátit
|
|
danca55 |
|
(5.8.2010 15:01:30) jak dlouhou to má prosím použitelnost?
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(5.8.2010 19:37:01) nám jogurt nikdy víc jak týden nevydržel z 1l mléka a jednoho jogurtu mám šest skleniček od jihočeského jogurtu velikostně jako klasická přesnídávka
|
|
|
|
Baba Jaga |
|
(5.8.2010 21:34:36) Mně zavařuje babička jahody nebo meruňky, něco mezi marmeládou a kompotem - ovoce na kousky, a trošku želírovacího cukru, tak aby to bylo husté, ale nezželírovalo to. Je to bomba, kam se hrabe Yogobella.
|
|
|