| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Pusinky - jak na ně?

 Celkem 23 názorů.
 BERBER+A+L+V 


Téma: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 19:04:13)
Vygooglila jsem si několik "receptů", ale i tady jsou jistě šikouné ženušky, které mi napíší zaručený způsob, jak se mi povedou ;-)

Mám 4 bílky ;-)
 **Petra** 


Re: Pusinky - jak na ně??! 

(12.12.2009 19:12:58)
~R^Berber ahoj...
jsem našla recept na výborný ořechový pusinky...
3 bílky
150g písk cukru
150g ořechu

http://recepty.chytrazena.cz/cukrovi/bilkove-pusinky-s-orechy-78353.html

Mám je vyzkoušené a jsou vý´borné.
dělala jsem je cukr. pytlíkem a mají pěkný tvar
 **Petra** 


Re: Pusinky - jak na ně??! 

(12.12.2009 19:14:58)
hmotu jsem měla tužší a tím pádem dobře držejí tvar~R^
 BERBER+A+L+V 


Re: Pusinky - jak na ně??! 

(12.12.2009 19:15:43)
Ořechy nééé (žlučník, já blbej, Ani žádnej)...

... ale díík ...

Já bych ráda nejen obsah ale především postup... někdo říká v lázni, někdo tře, někdo šlehá.. někdo ručně, jiný elektricky...
 **Petra** 


Re: Pusinky - jak na ně??! 

(12.12.2009 19:18:30)
tak to udělej bez ořechů a je.
Normálka jsem to šlehala elekt. šlehačem.
V lázní jsem to nedělala.
 Insula 


Re: Pusinky - jak na ně??! 

(12.12.2009 19:19:55)
Na 1 bílek 5 dkg cukru a 4 dkg kokosu. I když je pravda, že toho kokosu dám vždycky trošku míň, aby to bylo tak hustý, jde to pak blbě dělat. ~;) Jinak ušleha bílky do tuha a pak zašlehat cukr, pak ještě šlehat v lázni, aby se to prohřálo. Nakonec přimíchat kokos a lžičkou dělat malé kopečky na vymazaný a vysypaný plech. Nejdřív péct trošku prudčeji a pak sušit.
 BERBER+A+L+V 


Re: Pusinky - jak na ně??! 

(12.12.2009 19:22:26)
Insul, co znamená prudčeji???

Moje mamka třeba dělá pusinky na 50°, třeba celej den :-O
 Insula 


Re: Pusinky - jak na ně??! 

(12.12.2009 19:33:55)
~t~~t~~t~ Takto to mám v kuchařce. ~t~ Já nejdřív zahřeju troubu na dvě stě a když je tam strčím, tak uberu na 150-160 a když začnou růžovět, tak jsou hotové. ~;)
 marhau 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 19:51:02)
Ber 4bílky,udělat sníh ve vodní lázni,pak po částech zašlehat 250g cukr moučku,pak 200g kokosu a upéct~R^
 marhau 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 19:51:59)
zapoměla jsem musí se dělat na pečícím papíru jinak je dolu z plechu nedáš~Rv
 Maraska 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 20:04:34)
1 bílek, 1 lžíce vody, 70g pískového cukru (na plech se vejdou dva bílky)

Šlehat bílek a vodu, přidávat cukr, vyšlehat do tuhého sněhu. Na plech dát pečící papír pomazaný máslem (Herou) a zdobičkou udělat tvary. Sušit zhruba při 100°.
 Maraska 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 20:15:37)
Ted jsem dočetla diskuzi, tak tedy vše šlehám elektrickým mixérem~;). Minimálně suším hodinu při 100°, pak ochutnám a většinou ještě nejsou. Ale mě trouba peče nějak míň, tak to chce hlídat.
Jinak momentálně suším laskonky~:-D
 Inka 
  • 

Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 20:08:03)
Taky se ráda poučím, pusinky mi vždycky vyšly jako smažený vejce, jsem na ně nemehlo.
 Mamama 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 20:22:28)
vyzkoušený recept, kdy nemusíš šlehat v páře:
4 bílky, 100 g krystalového cukru, 1 vanilinový cukr, 75 g moučkového cukru, 15 g škrobu.

Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme krysta-lový cukr. Pak vařečkou lehce vmícháme moučkový cukr smíchaný se škrobem.Nandáme do pytlíku se zdobítkem a na pečící papír uděláme hvězdičky. Sušíme v troubě s uvřenými dvířky 2 –5 hodin při 100ºC.
 BERBER+A+L+V 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 21:10:07)
Nemám škrob... co tu udělá bez něj?? to by taky mělo jít, ne??
 Mamama 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(13.12.2009 14:24:27)
s tím škrobem to právě líp drží. nemáš ani kukuřičný(Maizena) nebo bramborový (Solamyl)?
 Ralelo+4 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 21:30:10)
Ahoj tak já mám odzkoušeno toto:
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JMROEPDQR9&id_kategorie=JNLQIRH5
jsou fakt super, akorát je tam napsané sušit při 90-100°C asi 30 min, no já suším na 100°C a letos jsem to stopla a trvalo to hodinu a třičtvrtě. No možná jsem je měla větší? Ale fakt drží tvar a zůstaly mi bílé
 Ralelo+4 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 21:31:52)
jo a v páře jsem šlehala jen chvilku, dala jsem to do robota a jen asi posledních 5 min nad páru(myslím že by to šlo i bez toho). Hlavně to musí držet tvar
 Del 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 22:12:02)
Berber

http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=8025

tehle recept na laskonky se dá použít i na kokosky,ořechové pusinky i na klasické pusinky - jen vynecháš kokos

Recept je zaručený,nedělám už jiný. Šlehat vychlazené bílky s cukrem ve vodní lázni (horkou vodu dám vařit do kastrolu - do plastové misky nebo nerezové bílek a cukr a vodu nechat mírně vařit a šlehat elektrickým šlehačem dokud to nezhoustne tak,že to drží tvar) Pak na plech s peč. papírem uděláš kopečky nebo zdobičkou uděláš špičky. Klidně tu směs nech vychladit v lednici a až pak dávej na plech.

Pečení v troubě - je to spíš sušení - nejlépe horkovzdušnou troubou tak max. na 90 stupňů, jakmile je trouba horká tak se pusinky neusuší ale pečou se,jsou gumové. Udělané pusinky poznáš tak,že zespodu na ně ťukneš a zazvoní, neprolomí se ... Zkouším v průběhu sušení a podle toho ubírám teplotu

 HelenaPa 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 22:44:36)
Když jsem je dělala prvně, šupla jsem hotové do krabice a na balkón k ostatnímu cukroví. Druhý den byly slepené v jednolitou hmotu. Bacha, skladovat v suchu!!!!! (ale kokosky to nedělají).

A pokud jde o pečení-sušení, tak s kokosem nebo ořechama se lehce pečou, čistě sněhové se suší. Já u sněhových dávám troubu na minimum a suším snad dvě hodiny a ještě mám pootevřený dvířka.
 Molly. 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 22:55:08)
Loni jsem se pokoušela o pusinky a podle rady šlehala sníh ve vodní lázni. Stalo se přesně to, co jsem čekala - spodní část sněhu se mi během pár sekund uvařila, některé kousky se pak šleháním přemístily nahoru...no děs. Druhou várku jsem teda šlehala na studeno...a měla jsem chuťově výborné lepivé placky. Za všechno ale může trouba! ~;)
 Del 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 23:21:30)
to nechápu, šlehám bílky jen ve vodní lázni,nikdy se mi nezdrcly! Šlehám je i do sekané ~t~ no peču a vařím snad víc jak 11 let a tohle se mi nikdy nestalo. Nemohly ty bílky být třeba staré?
 ivaxx 


Re: Pusinky - jak na ně? 

(12.12.2009 23:26:44)
Výborný recept je:
http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=29185&user=25708
- na 2 bílky 110 g pískového cukru - zašlehat dokud se cukr nerozpustí (asi tak 5-10 min)
- poté ručně vmíchat ještě 50 g práškového cukru.
- sušit při 100°C

Pusinky krásně drží tvar, vůbec se neroztékají a jsou rychle připravené. Už jiné nedělám.
Zkusila jsem ke zbytku přidat kokos a trošku citrónové šťávy a jsou z toho super kokosky - a nejsou tak strašně sladké jako pusinky - ty jsem pekla při 150 asi 20 minut.
Takže dvoje cukroví naráz :o).

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.