| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Rakytník - jak ho využít?

 Celkem 3 názorů.
 Teka + 2 zlobiášové 


Téma: Rakytník - jak ho využít? 

(10.9.2009 10:27:02)
Letos poprvé se mi urodil na zahradě a ráda bych ho zpracovala. Co z něj mám udělat, aby v něm zůstalo maximum cenných látek? Sušit? Šťávu? Džem? ...?
 jitulena 


Re: Rakytník 

(10.9.2009 10:33:42)
Ahoj,
doporučuju otrhané bobule procukrovat, pomačkat a dát do sklenic do lednice. Po nějaké době se uvolní štáva tu přes sítko přelít do sterilovaných lahví, uzavřít a dát do lednice.
Dobrou chuť. :)
 petra 
  • 

Re: Rakytník 

(10.9.2009 10:42:57)
My děláme šťávu a džem. šťáva funguje báječně, vzhledem k množství přidaného cukru není moc kyselá a je naprosto samoúdržná. Ve spíži ve sklenicích od piva (samozřejmě vymytých) vydrží i dva roky.
Jen pozor při výrobě, při mixování bobulí je oranžová celá kuchyň. A vitamíny 100% zůstávají, protože dcerka je atopička a na rakytník reaguje stejně jako na čerstvé citrusy (vždy musíme volit kompromis mezi zdravím a exémem.)
Zkoušeli jsme i olej, ale ten se neosvědčil.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.