maximin |
|
(23.6.2009 17:07:51) Ahoj, mate napad, co vsechno a jak se da susit bez susicky ovoce?? Susim jablka, hrusky a tim mi konci fantazie..... Diky
|
Insula |
|
(23.6.2009 17:16:55) Meruňky, švěstky, třešně (vypeckované),briskve, banán.
|
maximin |
|
(23.6.2009 17:19:46) Insulo, na platky, na pulky, cele???
|
maximin |
|
(23.6.2009 17:21:49) A sly by jahody, ostruziny, maliny, hroznove vino??? Bojim se, ze je to moc "stavnaty"
|
|
Insula |
|
(23.6.2009 17:29:17) Udělala bych plátky. Švestky na třetiny. Ostatní bych zkusila. Udělej menší množství a uvidíš.
|
Insula |
|
(23.6.2009 17:35:57) Ještě jsem si vzpomněla na borůvky. Ale jinak jde sušit prakticky každé ovoce. A zapomněla jsem na ten způsob sušení. Sušit se dá na slunci (přes noc dát domů) nebo v troubě na roštu. Trouba by se měla trošchu otevřít, aby vlhkost mohla pryč. Nejdřív se suší na nižší teplotu, tak 30 stupňů, pak zvýšit na 50-70 a na konci zase snížit. Nebo můžeš začít na slunci a dosušit v troubě.
|
maximin |
|
(23.6.2009 17:43:58) Insulo, dik moc!! Ja jsem teda pro "stary styl" a susim jen v dobre vetranem pokoji. Venku nemuzu, pac kosakum prej chutna , v troube mi to nejak porad neprirostlo k srdci (to uz si muzu poridit susicku, chi). A stejne tak susim i bylinky... Ted me ale napada, jestli ostruziny a maliny nebudou po ususeni moc "peckovaty"... Asi to zkusim po troskach, jak pises a ufidime
|
|
|
|
|
|
Spirálka |
|
(23.6.2009 17:29:14) Já suším jen houby
|
|
Epepe |
|
(23.6.2009 17:58:26) Domácí sušený švestky jsou úžasný! Úplně něco jiného než z obchodu, mohu doporučit.
|
maximin |
|
(23.6.2009 18:02:32) Juldo, buuu beeeee, to bych si tu nejdriv musela tu svestku zasadit.... Poradny klasicky svestky proste v UK nejsou, vsechno to jsou blumy . Ani ty povidla tu clovek neudela
|
|
Blanka | •
|
(9.8.2009 21:06:12) PRIJEMNY PODVECER PREJI VSEM, MAM PROSBU MOHLY BYSTE MNE PORADIT, SUSITE-LI SVESTKY V TROUBE NA PLECHU A POUZIVATE-LI PECICI PAPIR? LETOS JE BOHATA URODA A DCERKA SUSENE SVESKY MILUJE, CHTELA BYCH UDELAT ZASOBY NA ZIMU:) PREDEM DEKUJI ZA ODPOVED B
|
|
Blanka | •
|
(9.8.2009 21:10:10) A jeste dotaz, jak dlouho je treba susit a davaji-li se ihned do sklenic? Na netu jsem nenasla bohuzel zadny navod, preto se tesim na vase odpovedi a rady.Dekuji B
|
|
|
Ivona,Klára02,Tereza06 | •
|
(23.6.2009 21:51:58) mám troubu s ventilátorem a suším na pečícím papíru,přivřená dvířka nejmíň stupňů,sušila jsem tak i houby
|
maximin |
|
(28.6.2009 7:47:34) Tak vam jen jdu rict, ze jahody jsou plesnivy grrrr. Par platku sice prezilo, ale porad jeste suche nejsou, takze asi zustanu u tech krizal, grrr
|
|
|
|