| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zamražování zeleniny

 Celkem 17 názorů.
 Nella+2 


Téma: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:17:37)
Jde zamrazit květák a kedlubna - třeba na zimu do polívky? Syrový nebo uvařený? Díky.
 Krakatice 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:20:48)
Samozřejmě, všechno se dá zamrazit. Květák čerstvý, omytý, natrhaný na růžičky, kedlubna oloupaná, nakrájená na kostičky, nebo plátky.
 Nella+2 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:25:51)
Díky. Jasně že všechno jde zamrazit ale jenom něco je pak poživatelné:-)
 Krakatice 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:28:24)
Zkoušela jsem zamrazit i měkký tvaroh a droždí a v pohodě. Jako čerstvé~R^

 Kalamity YANKA 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:31:34)
TAK O DROŽDÍ JSEM NEVĚDĚLA.~;)
 Krakatice 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:34:29)
Jani, o droždí to kdysi říkali v "Pod pokličkou". A třeba taky vím, že citrony zůstanou čerstvé až 12 týdnů, pokud jsou v lednici. Zato banány do lednice nesmí. Pokud je koupíte zelené, dejte je do igelitového sáčku, zavažte ho a do rána zežloutnou.
 Insula 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:36:06)
Kedlubna nevím, ale květák určitě v pohodě. ~R^
 šatranka 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 9:40:00)
Akorat kvetak, ktery byl pred zmrazenim uvareny, tak po rozmrazeni vypada dost nevabne. Takze ja jako ostatni zmrazuju syrove.
 Kačky a // 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 10:35:09)
Květák syrový na růžičky, vařený vypadá pak nevábně, ale na chuť je myslím stejný. Kedluvnu mám v mrazáku nastrouhanou, abyhc mohla použít rovnou na kedlubnové zelé. Kusky jdou samozřejmě taky. A co do mrazáku fakt nedávám jsou brambory - jsou pak teda podle mě dost děsný.

A díky za tipy na droždí! To jsem taky netušila! V lednici se mi sem tam zkazí, když ho nejvíc potřebuju...

Jinak mrazím kdeco (brokolice, mrkev, celer, petržel, křen, nasekanou pažitku, libeček, petrželku, kopr atd...měla jsem i oloupané stroužky česneku a byl výborný!)
 Bulik 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 10:39:36)
Skoro všechnu zeleninu ze zahrádky zamražuju blanšírovanou. Nakrájet nebo rozlámat na menší kousky a dát do velkého síta, na sporák postavit větší hrnec a vodu v něm přivést k varu. Jakmile voda vře klokotem, tak na 2, max. 3 minuty zanořit síto se zeleninou a okamžitě po vytáhnutí pořádně propláchnout pod kohoutkem hodně studenou vodou. Důležitý je ten dvojitý tepelný šok. Pak nechám v sítu okapat, případně dosuším papírovýma utěrkama, naláduju do pytlíků a šup do mražáku. Nemělo by se mrazit mokré nebo vlhké, ať to není namrzlé, ledové krystaly by zeleniny potrhaly a byla by břečkovitá.
Je to jednoduché, rychlé, uchová to zelenině jakž takž výživovou hodnotu i barvu (ta se naopak zjasní).
 Dani.K, K 05, P 09 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 11:13:08)
Já zas zeleninu zmražuju syrovou, kromě květáku a brokolice, ty před tím spařím a nechám okapat.
Kedlubnu jsem nezkoušela, ale taky zkusím :-)
 Del 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 12:43:37)
Buliko BINGO! to je ono, teď si vzpomínám,že kamarádka co vystudovala chem. prům. a teď dělá v mrazírnách mi říkala o blanšírování, že je to 100% jak uchovat zeleninu v mražáku ~R^

Super, musím si to někam napsat
 StepanaR + Bára a Mareček 


Štáva z červeného rybízu 

(11.7.2009 15:20:58)
Nemáte prosím ozkoušený recept na šťávu z červeného rybízu? loni jsme ji dělali a trochu zrosolovatěla a byli v ní kousíčky rybízu. Díky za odpovědi
 Del 


Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 12:40:15)
Tak zamrazit lze opravdu snad vše,ale květák, celer, kedluben by se měl nejprve nechat přejít varem a pak zamrazit. Nepamatuji si přesně důvod,ale údajně celer,když se nenechá před zamrazením převařit tak je snad karcinogenní. Prý to v sobě má nějaké látky,tak je lepší prostě povařit.
Takže já takovouto aromatickou zeleninu přeliji vřelou vodou, nechám prostě spařit a pak zamrazuji ~R^
 Squeezy 
  • 

Re: Zamražování zeleniny 

(11.7.2009 21:42:30)
Zelenina to sice neni, ale kdyz u nas zbydou banany, tak je taky mrazim. Dobre jsou potom na peceni do buchet nebo na ovocne koktejly. Proste tam, kde nevadi, ze po rozmrazeni jsou jak bahno. I kdyz chut si zachovaji stejnou
 Stáňa 
  • 

Re: Zamražování zeleniny 

(12.7.2009 0:56:19)
babička zmrazuje chleba i cukroví. Musím potvrdit, že chleba je po rozmrznutí dobrý, nepoznali byste to. Občas když chleba dojde, tak se to hodí. Snad to zdraví neškodí:-o
 Kalamity YANKA 


Re: Zamražování zeleniny 

(12.7.2009 19:58:21)
TAK TO MŮŽU POTVRDIT. CHLEBA I ROHLÍKY ZMRAZUJI TAKÉ. A NAŠE BABI I CUKROVÍ.

U PEČIVA SE ALE MUSÍ DODRŽOVAT TO, ŽE V MRAZÁKU MUSÍ BÝT V SÁČKU PEČLIVĚ ZADĚLANÉ.

VEČER VYNDÁM, SÁČEK NEROZDĚLÁVÁM A RÁNO JSOU JAK ČERSTVÉ~R^

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.