| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Sušené maso - jak vyrobit doma?

 Celkem 10 názorů.
 Mulderka+ufounci /05,08,11/ 


Téma: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(24.6.2009 21:16:41)
ochutnali jsme Jerky - děsně dobré, leč "poněkud" drahé~:( Ale pokud to zvládají vyrobit indiáni, určitě si poradí i český člověk a případně mi někdo zde napoví, jak na to.
Předem díky:-)
 janina74+Ani05+Hany09 


Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(24.6.2009 21:21:45)
Soused si kvuli tomu koupil susicku na ovoce a asi to proste jen nakraji na tenke platky a da susit, pry asi 12 hodin. Ale asi bych k tomu nemela moc duveru:-))
 Morrigna 


Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(24.6.2009 21:26:08)
Jednoduše - tenké plátky do sušičky na ovoce
Náročněji ale originálněji - dlouhé tenké plátky řádně posolené rozvěsit přes den na prudkém slunci, přes noc nejlépe dovnitř týpka do "komína" příma se doudí.
Nicméně, výsledný produkt by měl být sušší než to Jerky v pytlíku aby neplesnivě, asi takový jako suchá žvýkačka (tj. lámat se).
 Annitta 


Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(25.6.2009 7:05:55)
Biltong je mňam! Ségra mi ho dovezla...mmch, prý ho černoši v tý JAR suší ve skříni na slunci...alespoň tak to viděla...a strašně to prý smrdí...a do marinády bych dala drcený semínka koriandru! byl z toho dost cítit a bylo to mňam!
 Rapiti 


Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(25.6.2009 11:16:58)

Teda, já ho nikdy nesolila, bála bych se, že ta sůl bude zpětně přitahovat vodu. Vždycky jsem sušila v týpku. Ono by to bylo možná lepší venku na větru, jenže letní táboření bývá v době veder, že.

PS.: já jsem si říkala, podle fotky, že jsi to ty. Zdraví Tiwahewin.
 indiánka 
  • 

Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(24.6.2009 22:02:27)
maso lehce zamrazím,potom nakrájím na tenké plátky,necchám 2 dny marinovat ve směsi-sojová omáčka,worcester,sůl,pepř.potom navléknu na nit a pověsím na půdě kde je teplo,ale fouká tam.nechám takto asi týden.mnam
 akavek 
  • 

Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(24.6.2009 22:35:35)
Ahoj,
jaké maso lze takto usušit????
díky za odpověď
 vakovlk 


Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(4.8.2009 16:46:37)
Tenké plátky cca 3 mm, marinované přes noc ve vodě se solí a česnekem (1 kg vepřové kýty, 3 lžíce soli, 3 palice česneku, další dle chuti a špajzu) navleču na mosazný drát a suším v zimě nad topením, v létě nad vanou ventilátorem. V polosuchu nastříhám na kousky tak akorát do huby a dosuším na papíru. Maso lze použít jakékoliv, koření taky. V sušce na ovoce to jde taky a rychleji, ale musí se nechat okapat, jinak se děsně přilepí, v troubě jsem nezkoušel.
 Phoebea 
  • 

Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(12.8.2011 11:17:11)
No já mám strach, až to maso někam pověsím vysušit, aby mi do něj nenakladly vajíčka mouchy, nebo ho neolezl nějakej jinej hmyz. Třeba, kdybych ho pověsila do kůlny, tam je havěti ažaž...


 curupury 


Re: Sušené maso - jak vyrobit doma? 

(10.1.2010 16:12:53)
Jak dloho takhle usušené maso vydrží(pokud se nesežere~t~)?Může se jíst jen tak nebo se musí uvařit.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.