Suroviny: | 2 větší cibule • 3-4 stroužky česneku • 1 dl oleje • 2 lžičky Maggi • lžíce medu • 1-2 lžíce kečupu • 1 lžíce hořčice • po lžičce (nebo podle chuti) kari, majoránky, oregana, trochu méně máty a drceného rozmarýnu - případně podle chuti dosolit a opepřit |
---|---|
Postup: | Cibuli a česnek ustrouháme, přilejeme a přisypeme ostatní ingradience a smícháme. (Já používám ponorný mixér, takže cibuli jen rozkrájím na kousky a hodím do vyššího kelímku, přidám vše ostatní a rozmixuji na kaši). Množství je tak na jedno kuře (rozporcované na kousky), nebo na 8-10 plátků vepřového (naklepaného a s naříznutými okraji), nebo v nejhorším i cca na 10 vuřtíků. Na všem je tato marináda absolutně nej.... Nakládám maso minimálně jeden den předem, ale pokud se třeba pokazí počasí, mám maso v marinádě (pořádně marinádou obalené, namačkané a uzavřené třeba v plastové krabičce) i 4 dny.Na fotce je vidět jak plátky masa nakládám do marinády. |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 8.8.2008 19:39:34 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.