Suroviny: | 4 plátky vepřové kýty (možno i z kuřecích ňader) • na bramborákové těsto: 400 g brambor • 2 lžíce mléka • 100 g hladké mouky • 4 stroužky česneku • 1 vejce • sůl • 2 lžičky majoránky • pepř • rostlinný olej na smažení |
---|---|
Postup: | Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Nastrouháme najemno oloupané brambory. Přebytečnou vodu slijeme. Česnek oloupeme a rozetřeme. Mléko ohřejeme a horké přilijeme k nastrouhaným bramborám. Potom přidáme hladkou mouku, vejce, česnek a zamícháme. Směs osolíme, opepříme, dochutíme majoránkou a opět důkladně promícháme. Jestliže je těsto příliš řídké přidáme mouku, pokud je naopak husté přidáme trochu mléka. Po 3 hodinách odležení maso máčíme v bramborákovém těstě a v dobře rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.Poznámka: dokonce jsem viděla, že lze dělat v bramboráku i karbanátky - nezkoušela jsem to, ale postup je v podstatě stejný |
Vložil: | Simča, dcery *1988 a 1997 Errin a její rodina |
Datum: | 8.8.2008 19:34:26 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.