Suroviny: | 4 žloutky • 200 g cukru • 100 ml oleje • 100 ml vody • 1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker • 2 bílky • 200 g polohrubé mouky • 1 bal Kypřicího prášku do pečiva Dr.OetkerPuding:1 l mléka • 2 bal čokoládového pudingu Dr.OetkerNa ozdobu:1 bal Skořicového cukru Dr.Oetker • mleté ořechy • 2 zakysané smetany |
---|---|
Postup: | V míse utřeme žloutky s cukrem, olejem, vodou a vanilínovým cukrem. Pak přidáme mouku, kypřicí prášek a sníh ze dvou bílků. Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný vyšší plech.Puding uvaříme podle návodu na obalu (pouze bez cukru). Ještě teplý ho nalijeme na těsto. Dáme péct při teplotě 160-180°C (dbejte zkušeností s Vaší troubou) po dobu asi 35–45 minut.Po upečení necháme moučník vychladnout. Na upečenou na moučník rozetřeme zakysanou smetanu, kterou posypeme mletými ořechy a skořicovým cukrem. Do servírování uchováváme moučník v chladu. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 20:20:19 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.