Suroviny: | 2 lžíce cukru Krystal½ šálku kakaa½ šálku horké vody3 lžíce instantní kávy2 lžíce másla3 lžíce hladké mouky¾ šálku cukru¾ šálku nízkotučného mléka4 bílkymoučkový cukr na posypáníolej na vymazání zapékacích miseksůlzapékací misky Ø cca 7cm |
---|---|
Postup: | Smícháme kakao, vodu, rozpustnou kávu až se úplně rozpustí. Rozehřejeme máslo, přidáme mouku a při mírné teplotě mícháme 2-3min. Pak přilijeme mléko a vsypeme ½ šálku cukru. Za stálého míchání vaříme 2-3min a odstavíme. Přilijeme kakaovou směs a zamícháme. Bílek se solí ušleháme do pevného sněhu, do kterého vmícháme zbylí cukr až se rozpustí. Sníh vmícháme do mírně vychladlé kakaové směsi. Zapékací misky vymažeme olejem, vysypeme asi do poloviny cukrem a naplníme promíchanou směsí. Misky dáme na plech a v předehřáté troubě pečeme při mírné teplotě15-20min podle velikosti misek.Hotové „soufflé“ pocukrujeme a zdobíme jahodami apod. |
Vložil: | Veru&Honzik03&Viki12&Kubik14 Novákovic rodinka |
Datum: | 22.9.2008 14:00:27 |
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.