| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Gomboda (vepřová polévka s drobením)

Maso mívali Romové na jídelníčku málokdy. Od sedláků dostali spíš vepřové či hovězí kosti, někdy starou slepici nebo kus slaniny. I tahle polévka využívá nejdostupnějších surovin a je tedy velmi levná.
Suroviny:Vepřové kosti

Zelenina do polévky • Nadrobno nakrájené brambory • Hrubá mouka • Sůl • Žloutek
Postup:Vepřové kosti vaříme s polévkovou zeleninou. Přidáme nadrobno nakrájené brambory. Z hrubé mouky a žloutku vyrobíme hustou hmotu těsta, která se dá drobit, a nachystané drobení přidáme do polévky. Dochutíme pomocí maggi–klasik, osolíme dle potřeby a vše dovaříme. Dobrou chuť!

Romsky:

O kokala thovas te tadžol la žeľeňinaha. Sar pritado, čhivas andre o gruľi. Le jarestar he le žoltkostar keras zoralo chumer. O chumer nadrobinas pro koterora a čhivas andre zumin. Mukhas savoro te dotadžol. Čhivas magi, lonoro. No chan, čhavale!
Vložil:

*Romčátka

Projekt Naše romské dítě
Datum:25.8.2008 12:57:27
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.