| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Vepřová pečeně na kmíně se žampiony (houbami)

Výborná omáčka, které hořčice přidává zajímavou chuťovou stopu.
Vepřová pečeně na kmíně se žampiony (houbami)
Suroviny:1 kg vepřové krkovice • 1/2 lžičky mletého kmínu • 1 lžička kmínu celého • sůl • olej • 2 ks cibule • 250 ml vývaru • 200 g žampionů (či lesních hub) • sekaná petrželka • 100 g slaniny • 100 ml sladké smetany • 1 lžíce dijonské hořčice • 2 lžičky Solamylu
Postup:Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a necháme asi 4 hodiny odležet v ledničce.

Maso ze všech stran prudce opečeme na rozehřátém oleji, přidáme cibuli a podlijeme vývarem a dáme péci.

Slaninu nakrájíme na kostičky, rozehřejeme v pánvi a přidáme na čtvrtky nakrájené žampiony. Podusíme a po cca 30 minutách pečení vsypeme k masu. Společně pečeme do měkka. Pokud máme houby lesní, je možné použít i ty - buď čerstvé, nebo mražené (podušené).

Část šťávy vybereme zpět do pánve, necháme vychladnout, přimícháme opatrně petrželku, smetanu, hořčici a Solamyl. Společně zahřejeme a vrátíme do pekáče k masu. Zahřejeme ještě cca 10 minut, aby se chuť spojila a po dalších 10 minutách mimo troubu nakrájíme a podáváme. Jako příloha jsou možné brambory, kaše nebo i rýže.
Vložil:

*Simča, dcery *1988 a 1997

Errin a její rodina
Datum:21.9.2014 17:38:30
Názory k receptu (0 názorů)
Žádné názory zatím nejsou. Vložte první!

Žádné fotky k receptu zatím nejsou. Přidejte je vy!

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.