Peke bandurki (pečené brambory)Autor: Romčátka , 25.8.2008 12:48:21
Romové tradičně využívali surovin, které dostávali od sedláků za své služby (pomoc v hospodářství, na poli, poklízení apod.). Brambory, mouka, slanina - to byla nejčastější mzda, proto i romská jídla často obsahují zejména tyto suroviny.
Suroviny brambory, • olej, • vejce, • hrášek (sterilovaný či mražený), • cibule, • česnek Postup Brambory důkladně očistíme. Vaříme je ve slupce doměkka. Na pekáči rozpálíme olej. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a po vrstvách pokládáme do pekáče s vařenými vejci, sterilovaným hráškem, nadrobno nakrájenou cibulí a stroužky česneku. Vše ochutíme pepřem, mírně osolíme a pečeme při 150 stupních v předem vyhřáté troubě. Podáváme s čalamádou nebo kyselou okurkou.
Zobrazeno doposud 1378 x.
|
Všichni uživatelé |