Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Peke bandurki (pečené brambory)

Autor: Romčátka , 25.8.2008 12:48:21
Romové tradičně využívali surovin, které dostávali od sedláků za své služby (pomoc v hospodářství, na poli, poklízení apod.). Brambory, mouka, slanina - to byla nejčastější mzda, proto i romská jídla často obsahují zejména tyto suroviny.
Suroviny
brambory, • olej, • vejce, • hrášek (sterilovaný či mražený), • cibule, • česnek
Postup
Brambory důkladně očistíme. Vaříme je ve slupce doměkka. Na pekáči rozpálíme olej. Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a po vrstvách pokládáme do pekáče s vařenými vejci, sterilovaným hráškem, nadrobno nakrájenou cibulí a stroužky česneku. Vše ochutíme pepřem, mírně osolíme a pečeme při 150 stupních v předem vyhřáté troubě. Podáváme s čalamádou nebo kyselou okurkou.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1378 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.