Citrónová svěží polevaAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 8.12.2020 19:51:23
Naprosto dokonalé chuťové vyladění této polevy dostaneme, když ji před zaschnutím posypeme tenoulinkými hoblinkami citronové kůry...
Suroviny 200 g moučkového cukru (nejlépe prosátého) • cca 2 lžíce horké vody • cca 2 lžíce citronové šťávy Postup Smícháme citronovou šťávu s vodou a postupně vmícháváme moučkový cukr, který je vhodné předtím prosít, aby byl zcela hladký. Směs třeme tak dlouho, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Pokud chceme polevu extra lesklou, přidáme lžičku oleje.
Podle potřeby můžeme samozřejmě přidat trochu cukru či šťávy navíc, záleží, jak hustou polevu potřebujeme. Můžeme ji udělat hustší, krémovější, kdy se bude na moučník spíše mazat, nebo řidší, kdy na moučníku vytvoří jen slabou vrstvu „na chuť“ a do moučníku se spíše vpije. Obdobně je možné udělat polevy limetkové, pomerančové či grepové. Zobrazeno doposud 545 x.
|
Všichni uživatelé |