Fasuľa (fazolová polévka)Autor: Romčátka , 25.8.2008 12:52:24
Výborná fazolová polévka, jejíž chuť ozvláštňují sušené švestky. V některých rodinách bývá součástí slavnostních tabulí na Štědrý den či Velikonoce.
Suroviny velké bílé či strakaté fazole, • mrkev, • petržel, • brambory, • vegetu, • sušené švestky, • libový drůbeží párek Postup Fazole namočíme a necháme ve vodě přes noc. Druhý den fazole slijeme, přidáme vodu, nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel) a několik sušených švestek a vaříme tak dlouho, až jsou fazole dostatečně měkké. Mezitím si uvaříme brambory a pokrájíme na kostky. Dochutíme vegetou, přidáme nakrájené brambory. Můžeme přidat libový drůbeží párek. Podáváme s chlebem nebo plackami marikľa.
Zobrazeno doposud 2341 x.
|
Všichni uživatelé |