Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Fasuľa (fazolová polévka)

Autor: Romčátka , 25.8.2008 12:52:24
Výborná fazolová polévka, jejíž chuť ozvláštňují sušené švestky. V některých rodinách bývá součástí slavnostních tabulí na Štědrý den či Velikonoce.
Fasuľa (fazolová polévka)
Suroviny
velké bílé či strakaté fazole, • mrkev, • petržel, • brambory, • vegetu, • sušené švestky, • libový drůbeží párek
Postup
Fazole namočíme a necháme ve vodě přes noc. Druhý den fazole slijeme, přidáme vodu, nadrobno nakrájenou zeleninu (mrkev, petržel) a několik sušených švestek a vaříme tak dlouho, až jsou fazole dostatečně měkké. Mezitím si uvaříme brambory a pokrájíme na kostky. Dochutíme vegetou, přidáme nakrájené brambory. Můžeme přidat libový drůbeží párek. Podáváme s chlebem nebo plackami marikľa.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1,7 (známkovalo 3 čtenářů)
Zobrazeno doposud 2341 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.