GembétsaAutor: Romčátka , 26.12.2008 4:00:52
Jídlo olašských Romů. Knedlíčky plněné uzeninou, vařené v omáčce. Nejexotičtější ingrediencí je lůj z ledvin.
Suroviny lůj z ledvin (250g) • pšeničná mouka (400g) • sůl • pepř • jedlá soda • petržel • 200g slaniny, salámu nebo párků) • suroviny na vhodnou omáčku (např. rajskou nebo z masového vývaru) Postup Kupte si u řezníka lůj z ledvin. Odstraňte všechny blány a krev a rozemelte ho nebo nakrájejte velice najemno.
Nyní ho promíchejte s pšeničnou moukou, solí, pepřem, jedlou sodou, petrželí a takovým množstvím vody, vzniklo tuhé suché těsto. Těsto dobře vypracujte. V pánvi osmažte slaninu (nebo párky nebo salám) dokřupava a pak ji rozdělte na malé kousky. Těsto rozdělujte na kousky a každým tím kouskem těsta obalte a uzavřete kousky slaniny (párku, salámu), aby Vám vznikly knedlíky velikosti golfového míčku. Ponořte je do omáčky, kterou budete s nimi podávat, a nechte vařit. Knedlíky se zvětší asi třikrát. Zobrazeno doposud 2263 x.
|
Všichni uživatelé |