Morenas - dušené jehněčí s fazolkamiAutor: Romčátka , 26.12.2008 3:56:42
Recept Olašských Romů, který si přinesli pravděpodobně z Balkánu.
Suroviny 500 g jehněčího masa • 5 brambor • 350 g čerstvých fazolových lusků • česnek • olivový olej nebo vepřové sádlo • cibule • čerstvá petržel • cayenský pepř a drcený pepř • česnekové koření • malé chilli papričky • červené, zelené a žluté normální papriky • rajský protlak • čerstvé rajče Postup Rozkrájejte jednu cibuli na malé kostičky. Jehněčí maso nařežte na malé kousky a zprudka opečte na oleji dohněda. Zakryjte pokličkou a poduste na mírném ohni asi 15 minut. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a petržel. Přikryjte pokličkou a dále duste na mírném ohni 10 minut.
Přidejte oloupané a nakrájené brambory a fazolové lusky (zbavte je předtím konečků). Přidávejte vodu, aby se nevyvařila. Duste dalších 15 až 20 minut. Přidejte rajský protlak kvůli červené omáčce a šálek vody. Podle chuti vmíchejte česnekové koření, cayenský pepř, drcený pepř, sůl, chilli papričky a česnek. Za stálého míchání přidejte červené, žluté a zelené papriky. Jako přílohu dejte rýži a čerstvý chléb. Zobrazeno doposud 1753 x.
|
Všichni uživatelé |