Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Marikľa

Autor: Romčátka , 26.12.2008 3:35:48
Moučné placky, které se jedí jako příloha i samotné. Jsou příbuzné s maďarskými lokšemi i indickými čapátí
Marikľa
Suroviny
300g polohrubé mouky • droždí • sůl • voda • špetka cukru • 1 vejce • olej
Postup
Z droždí, cukru a trošky vody rozmícháme v hrnečku kvásek, necháme ho vzejít na teplém místě.

Do misky dáme mouku, 1 vajíčko, špetku soli, kvásek. To vše rozmícháme a dolijeme vodou tak, aby těsto bylo středně tuhé (na válení). Propracujeme a rozválíme na 1 cm tloušťky.

Hrníčkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka a smažíme na oleji dozlatova.

Hotové mariklja jsou výborné namazané máslem a posypané cukrem nebo třeba se salámem. Nahrazují tak pečivo.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1,5 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 3748 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.