MarikľaAutor: Romčátka , 26.12.2008 3:35:48
Moučné placky, které se jedí jako příloha i samotné. Jsou příbuzné s maďarskými lokšemi i indickými čapátí
Suroviny 300g polohrubé mouky • droždí • sůl • voda • špetka cukru • 1 vejce • olej Postup Z droždí, cukru a trošky vody rozmícháme v hrnečku kvásek, necháme ho vzejít na teplém místě. Do misky dáme mouku, 1 vajíčko, špetku soli, kvásek. To vše rozmícháme a dolijeme vodou tak, aby těsto bylo středně tuhé (na válení). Propracujeme a rozválíme na 1 cm tloušťky. Hrníčkem nebo skleničkou vykrajujeme kolečka a smažíme na oleji dozlatova. Hotové mariklja jsou výborné namazané máslem a posypané cukrem nebo třeba se salámem. Nahrazují tak pečivo. Přidejte svůj komentář
(zatím 2 komentářů)
Zobrazeno doposud 3748 x.
|
Všichni uživatelé |