Bokheľi - romský chleba se slaninouAutor: Romčátka , 26.12.2008 3:30:33
Recept Olašských Romů
Suroviny 200 g slaniny • jedlá soda • 750 g pšeničné polohrubé mouky • sůl • lžička octa • kmín • olej na vymazání pekáče Postup Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme na pánvi.
Tento chleba se nedělá s kváskem. Na to, aby těsto vzešlo, se užije jedlá soda. Těsto tedy připravíme tak, že smícháme mouku, osmaženou slaninu, vodu, sůl, ocet, kmín a sodu. Těsto dobře vypracujeme tak, aby bylo tužší. Necháme odpočinout na teplém místě tak 3/4 hodiny a pak pečeme na olejem vymazaném plechu nebo pekáči v troubě tak, že nejprve necháme péci na asi 250 stupňů 15 minut, pak teplotu snížíme asi na 200 stupňů a dopékáme ještě 3/4 hodiny. Během pečení je dobré potírat chleba slanou vodou. Tip: Při pečení nechte v troubě nádobku s vodou. Kůrka chleba pak bude krásně měkká. Zobrazeno doposud 3443 x.
|
Všichni uživatelé |