Pečený květák v trouběAutor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 26.10.2024 21:04:31
Bez zbytečně postříkaného sporáku a mnohem lehčí, než tukem nacucaný květák z pánvičky. Také nemusíte stát nekonečnou dobu u sporáku.
Suroviny 1 ks květák střední • 2 ks vejce • 6 lžíce hladké mouky • strouhanka • sůl • olej • případně strouhaný sýr či koření • Postup Květák rozebereme na růžičky, velké rozpůlíme, opláchneme je a dostatečně osolíme.
Květák obalujeme syrový. Z vajec, mouky, soli a trochy vody vymícháme hladké těstíčko, ve kterém růžičky obalujeme. Vidličkou je vyndáváme a postupně vkládáme do sáčku se strouhankou. Sáček rukou držíme uzavřený a protřepáme, květák se krásně ze všech stran obalí strouhankou. Obalený květák poklademe na plech vyložený pečícím papírem, který jsme posprejovali olejem. Růžičky svrchu ještě trochu postříkáme olejem a dáme péct do trouby na 200 °C. Pečeme cca 40 minut dozlatova, v polovině pečení květák obrátíme. Strouhanku můžeme ochutit kořením (sušeným česnekem, červenou paprikou, bazalkou, saturejkou nebo jinou bylinkou), případně můžeme smíchat strouhanku se strouhaným sýrem. Podáváme s vařenými bramborami či bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Zobrazeno doposud 20 x.
|
Všichni uživatelé |