Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Autor: Simča, dcery *1988 a 1997 , 15.12.2022 10:38:57
Může se upéci jako běžné řezy a krájet 3x5 cm, nebo je možné zařadit mezi vánoční cukroví, pak se krájí na malé kostičky, nebo zkusíme, zda máme doma nějakou „bezezbytkovou“ formičku - mně např. do sebe dobře pasují srdíčka.
Ořechové řezy se žloutkovou polevou
Suroviny
Na těsto: 5 bílků • 210 g cukru • 250 g mletých ořechů • 210 g másla • 120 g hrubé mouky • • Na polevu: 5 žloutků • 230 g cukru
Postup
Máslo s cukrem utřeme do pěny. Vmícháme mouku a jemně mleté ořechy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech ho opatrně vmícháme stěrkou do těsta.
Troubu rozehřejeme na 160 °C. Plech (velký, přes celou troubu) vyložíme pečicím papírem.
Těsto rozetřeme na plech, cukrářskou kartou ho roztáhneme do okrajů plechu a povrch uhladíme. Plech vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 30–35 minut.
Než se korpus upeče, připravíme polevu utřením žloutků s cukrem.
Plech vyndáme z trouby a ještě teplé těsto polijeme polevou. Necháme vychladnout. Druhý den krájíme na kostky 5×3 cm.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 357 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.