Recepty Fotoalba Deníky Vzkazy
    

Peříčkový řez

Autor: Náčenka & Šimi 11 & Tobi 16 , 14.9.2011 16:32:25
Lehounký dezert na piškotu z "Prostřeno"
Peříčkový řez
Suroviny
PIŠKOT: • polohrubá mouka 70 g • prášek do pečiva 1 ks • vejce 4ks • cukr moučka 70 g • vanilkový cukr 1 ks • • KRÉM: • smetana na šlehání 1 ks • zakysaná smetana 200 g • cukr moučka 3 lžíce • vaječný koňak 40 ml • čokoláda na vaření na posypání 60 g
Postup
Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.

Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh. Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.

Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme sezonním ovocem. Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny.
Oznámkujte recept (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1323 x.

Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.