Šalamounova buchtaAutor: KlaudieS+M+E , 5.5.2009 18:30:56
Suroviny 1 hrnek vody, 1 1/2 hrnku cukru krupice, 1 hera, 2 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva, 2 hrnky polohrubé mouky, 4 vejce, rum, kokos na posypání. Postup Vodu s cukrem, herou a kakaem dáme do hrnce a zahříváme až se směs spojí (nevaříme!). Pak odebereme 3/4 hrnku směsi, dolijeme rumem (lze vynechat a dolít vodou) a dáme stranou. Do zbylé hmoty přidáme vejce a mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme při 180 C. Po upečení ihned poléváme odebranou směsí s rumem a sypeme kokosem. Poleva je řídká a dobře se vpije do moučníku. Po vychladnutí krájíme na menší řezy.
Sypala jsem: na pánvi rozpustit kus másla na to vločky a cukr (podle oka) a namatlat nahoru buchtičky. Zobrazeno doposud 1163 x.
|
Všichni uživatelé |