Čokoládové lanýžkyAutor: Lucka Šeflová , 6.10.2008 23:05:25
Suroviny 200 g čokolády na vaření, 50 ml smetany ke šlehání, 50 g másla, 50 g mandlových lupínků, 20 g krystalového cukru Postup Mandlové lupínky jemně opražíme na pánvi bez tuku. Přidáme cukr, promícháme a necháme ho i s mandlemi zkazamelizovat. Dáme si pozor, abychom to nepřehnali, karamel stačí, aby byl světle hnědý.
Čokoládu se smetanou dáme do kovové misky a ve vodní lázni za stálého míchání rozpustíme. Pak misku vyndáme a postupně vmícháváme změklé máslo, až je hmota hladká a máslo spojené s čokoládou. Přidáme zkaramelizované mandle a opět promícháme. Hotovou hmotu necháme v chladu ztuhnout. Pak z ní vytvarujeme kuličky, které obalujeme v kakaovém prášku a schováme do plechové krabičky ... Zobrazeno doposud 1334 x.
|
Všichni uživatelé |