Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Recepty*


[<<Předchozích 30] Články 3140 z 52 [Dalších 12 >>] 
 Buchtička od Lucyšky*Recepty*

Tmavé těsto: hrnek hladké mouky 1 hrnek hrubé mouky 1 hrnek cukru krupice 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 1 prášek do pečiva 1 van.cukr 2 celá vejce 2 lžíce kakaa Světlé těsto: 2 tvarohy 1 hrnek cukru 1 hrnek mléka 1 vanilkový puding 1 vanil.cukr 2 vejce Postup: Z tmavého těsta odlijeme 3/4 hrnku. Zbytek nalijeme na vysypaný plech. Potom po lžičkách nalijeme světlé těsto a rozetřeme a na to (nacákáme) zbytek tmavého těsta z hrnku. Pečeme asi 30-40min. na 170°C. Buchta je moc dobrá a dlouho vydrží vláčná

Více ...
Vložil: dankga dne 16.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Housky2*Recepty*

250ml teplé vody 1apůl lžičky soli trošku cukru 4 lžíce oleje 500g hladké mouky 1 a půl lžičky suš. droždí Do pekárny v tomhle pořadí, moc nevypékat, stačí když krásně zrůžoví. Jsou fakt moc dobrý.

Více ...
Vložil: Fiall+3 dne 23.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Housky*Recepty*

Více ...
Vložil: Rosalie dne 20.1.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Nepečené kostky*Recepty*

SUROVINY:3 balíčky piškot,1 máslo,kakao,rum,vanilk,cukr a kokos:) Do mísy nasypeme piškoty,posypeme vanilkovým cukrem.V kastrolku smícháme 11/2 skleničky vody+4lžíce kakaa+rum podle chuti a vše nalijeme na piškoty.V misce utřeme máslo s cukrem (podle chuti) a vše smícháme s piškoty.Vyšší plech vymažeme máslem,vysypeme kokosem,rozetřeme piškotovou hmotu,uhladíme,posypeme kokosem a dáme do ledničky:)Krájíme na kostky:)

Více ...
Vložil: Lajka+2skřítci dne 26.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 rybí filé zapečené se smetanou*Recepty*

Mrazené filety necháme povolit, osolíme (pro prcky jen mírně), posypeme sladkou paprikou, narovnáme do zapékací misky nebo pekáčku, zalijeme smetanou (může být na vaření, ale já mám raději tu ke šlehání:-) , kdo má rád, může si přidat nakrájená rajčata a dáme do trouby vyhřáte na cca 180-200 stupňů. Necháme péct než ryba změkne, trvá to tak do 20-30ti minut. Podáváme s bramborama

dětem dávám tak, že rozmačkám brambory a rybu, zaliju omáčkou a celý promíchám

 

 

Více ...
Vložil: Esthelle dne 13.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jáhlový dort*Recepty*

Jáhly dobře propláchneme vodou, uvaříme do měkka (asi 30 minut) s troškou soli. Do jáhel zamícháme hladkou mouku (na hrnek jáhel větší štampdli mouky),  necháme v teplé místnosti přes noc vykvasit. Těsto zřídne. Druhý den vymastíme pekáč, nasekáme sušené ovoce a smícháme s těstem. Pečeme asi 20 minut při 180 až 200 stupních.

Více ...
Vložil: Peckaa - Ráďa,Mariánek dne 12.11.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Zeleninová zahuštěná polévka pro celou rodinu*Recepty*

Rozpálit v kastrolku trochu oleje nebo másla, přidat zeleninu (dle chuti, já dávám různé mražené polévkové směsi,je to nejrychlejší),trochu osmahnout, přidat mouku (když je to jen pro dospělé dávám polohrubou, pro prcky kukuřičnou-množství od oka, odhadem cca 4 polévkové lžíce, záleží na množství zeleniny), mouku nechat opražit tak cca 1 minutu - pořádně míchat, aby se mouka nepřipalovala - poté zalít  studenou vodou (množství dle chuti, kolik chcete mít polévky a jak hustou) dobře rozmíchat, přivést k varu a nechat povařit dokud zelenina nezměkne.
Kdo má rád v polévce brambory,přidá si brambory nakrájené na kousky.
Dětem na konci odeberu a rozmačkám zeleninu,když je to moc řídký,přidám trochu nemléčné kaše na zahuštění (třeba Hami rýžová nebo jáhlová od Alnatury), nám to dosolím.
Může se na obměnu přisypat trocha majoránky, změní to chuť a je to taky dobrý.

Je to fakt hodně rychlý,když se použije mražená zelenina je za 15 minut hotovo.

 

 

Více ...
Vložil: Esthelle dne 17.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Střecha z BEBE sušenek*Recepty*

Recept na střechu zde na MMBa>

Více ...
Vložil: Diazka+2 dne 12.10.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort k prvním narozeninám*Recepty*

DORT K 1. NAROZENINÁM
Můžete mi poradit z čeho udělat dort k prvním narozeninám dítěte? Je možné použít piškotové těsto, pudingový krém a želatinu, nebo v tomto věku ještě ne?

Nejlepší bude dort z piškotů s ovocem, spojený bílým jogurtem, popř. zakysanou smetanou s jogurtem nebo můžete použít tvaroh.Do dortové formy naskládáme vrstvu piškotů, na ně vrstvu jogurtu (smetany, tvarohu) Rozmíchaného s cukrem a na to ovoce (nejlépe čerstvé banány, meruňky...)končí se piškoty. Necháme v ledničce ztuhnout.Želatinu při přípravě dortu můžete také použít. Jedná se o bílkovinu, která je velmi bohatá na kolagen, který je stavební hmotou pojivových tkání (vazy, šlachy). Nezapomínejte, že že pro děti klasické máslové dorty nejsou vhodné, ty přijdou k chuti návštěvě. A jsou to přece jen 1. nerozeniny vašeho dítěte.



Jinak holky z vlastní zkušenosti vám můžu doporučit dát na dno formy piškoty, pak ovoce, jogurt a celý to ještě jednou zopakovat a navrch dozdobit ovocem. Jelikož a protože jedna vrstva je strašná placka a nad piškotama je lepší ovoce než jogurt protože z ovoce nasáknou šťávu a změknou, kdežto z jogurtu toho moc nenatáhnou a jsou tvrdý. Akorát teda nevím jak ten jogurt bude tuhnout. Rozhodně bych nesázela na activii. My to děláme ze smetany smíchané s tvarohem a stejně to musí být nejmíň přes noc v lednici aby to ztuhlo.

Více ...
Vložil: Thery + Kristýnka + Matoušek dne 23.9.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort k 1. narozeninám II nepečený,velmi jednoduchý*Recepty*

Piškotový korpus,potřít marmoškou a poklást barevným ovocem,/jahody,banány,loupané broskve,kiwi - to co vaše děcka baštěj/ a zalít želatinou.

U nás  jiný dort nebude,takže musíme rychle fotit,než Vojta zaboří ručičky do výtvoru a pomatlá se od hlavy k patě a z dortu zbude šlichta pro slepice - což budou vlastně taky pěkný fotky! 

Více ...
Vložil: Katkavl /Vojta 11/06 dne 23.9.2007| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 30] Články 3140 z 52 [Dalších 12 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.