Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Recepty*


[<<Předchozích 20] Články 2130 z 52 [Dalších 22 >>] 
 Kajancin nej chlebik*Recepty*

Podmaslovy chlebik

· 360 ml podmasli

· 2 PL oliv.oleje

· 2 CL soli

· 200g hl.m.nebo tmave chlebove

· 300g celozrnne spaldove nebocelozrn.psenicne

· 1 CL drozdi

· chlebove koreni nebo jen kmin

· seminka dle chuti, davam slunecnici a lnene seminko

Mam Etu Harmony: program klasik, velikost mala, barva stredni

Více ...
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Makovec*Recepty*

Makovec

 

·                     1/2 skl mleka

·                     1/2 skl oleje

·                     1 vejce

·                     1/2 skl cukru

·                     1 a 1/2 skl polohr.m.nebo celozrnne

·                     1/2 PRDOPEC

·                     1/2 skl.maku

 

Chvili promichat na program dort, potom peceni.

Vyklapim po zchladnuti jinak se mi trha.

Pecu z dvojite davku,decka to hned se...ou.

Více ...
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 JABLEČNÝ PERNÍK S ČOKOLÁDOVOU POLEVOU*Recepty*

2 vajíčka

0,25 l moučkového cukru

0,2 l oleje

3 větší nastrouhaná jablka

0,6 l hladké mouky

1 vanilkový cukr

1 lžíce mleté skořice

½ lžičky tlučených hřebíčků

1 lžička sody bikarbony

1 lžička prášku do pečiva

1 balíček prášku do perníku

špteka soli

 

Žloutky vymíchat s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Přidat nastrouhaná jablka a aromatické koření, zamíchat a nakonec přidat mouku se solí, sodou, práškem do pečiva a práškem do perníku. Dobře vymíchat a vmísit sníh z bílků. Těsto rozetřít na vymazaný a polohrubou moukou vysypaný plech a péct 30-35 min při 160°C (až se kraje odlepí od plechu).

 

Já dávám na hluboký plech od Tescomy 26x37cm, na normálním velikém plechu je těsto hodně nízké. 

Pro extra mlsné a čokoládu milující ještě doporučuji po vychladnutí přelít čokoládovou polevou, ale perník chutná báječně i samotný.

 

Čokoládová poleva:

100 g ztuteženého tuku

100 g moučkového cukru

4 lžíce kakaa

4 lžíce mléka

 

Na mírném ohni rozpustit tuk, přidat mléko a pak přisypat cukr s kakaem. Pořádně vymíchat do zhoustnutí, a pak rychle rozetřít na perník.
Více ...
Vložil: Snowy + A 11/06 + D 4/10 dne 10.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 KLASICKÝ PERNÍK*Recepty*

½ l hladké mouky

¼ l moučkového cukru

1 balíček prášku do perníku

2-3 lžíce kakaa

1 vajíčko

2 dcl mléka

1 dcl oleje

 

Celé vajíčko vymíchat s cukrem a olejem, přidat kakao, postupně přidat mouku s práškem do perníku a nakonec po lžicích vmíchat mléko.

Těsto vlít do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy a péct 30 min při 160°C (před vyndáním zkusit prostředek špejlí).

Nechat trochu vychladnout, překlopit na talít, nechat úplně vychladnout, pak vodorovně překrojit na dvě poloviny, promazat džemem (nejlepší je rybízový), slepit a pocukrovat.

Více ...
Vložil: Snowy + A 11/06 + D 4/10 dne 10.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 OLEJOVÁ BÁBOVKA*Recepty*

4-5 vajíček (dle velikosti)

20 dkg moučkového cukru

6 lžic oleje

6 lžic vlažné vody

25 dkg polohrubé mouky

½ balíčku prášku do pečiva

1 vanilkový cukr

 

Žloutky vymíchat s cukrem a olejem, přidat vodu, opět vymíchat, přisypat mouku s práškem do pečiva a nakonec vmísit sníh z bílků.

Těsto vlít do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a péct cca 45min při 160°C.

Více ...
Vložil: Snowy + A 11/06 + D 4/10 dne 10.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 HŘÍŠNÝ DORT*Recepty*

Suroviny:3 vejce,15dkg cukru,8dkg mletých ořechů,3lžíce dětské krupičky,3lžičky kakaa,prášek do pečiva (trošku),2 jablka. Žloutky utřeme s cukrem do pěny,přidáme ořechy,krupičku,kakao,trošku prášku do pečiva,nastrouhaná jablka a nakonec sníh.Pečeme v dortové formě asi 1/2 hodinky.Potřeme dotuha vyšlehanou šlehačkou a posypeme čokoládou.MŇAM Dortík je dost nízký,tak kdo chce větší porci,tak udělat z dvojité dávky:)

Více ...
Vložil: Lajka+2skřítci dne 9.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 tvarohovo-čokoládový koláč*Recepty*

250g hery

250g tvarohu

250g polohrubé mouky

250g cukru

250g čokolády

3-4 vejce

1 prášek do pečiva

1 vanilkový cukr

 

Čokoládu nalámeme na menší kousky, vše smícháme, pečeme na 180°C cca 20 min.

Více ...
Vložil: Thery + Kristýnka + Matoušek dne 9.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kynuté škvarkové placky*Recepty*

1/2 kg polohrubé mouky
25 dkg škvarků - namlet
sůl
2 dkg droždí
vejce
1/2 l mléka

zaděláme těsto, necháme vykynout, tvarujeme placky cca v průměru 10 cm, na nich uděláme nožem "mřížky", posypeme solí a mákem
pečeme do stmavnutí - čím tmavší, tím lepší :-)

Více ...
Vložil: Romana + Madlenka 11/06 dne 29.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 mazanec podle Dankgy*Recepty*

Mazanec či pletenec či vánočka či velikonočka? Už se to nese! 1/4 l mléka 2 vejce 125 g změklé Hery či jiného tuku 600 g hladké mouky 125 g cukru 1 lžička soli 1 vanilkový cukr 1 sáček instantního droždí či 3/4 kostky čerstvého citronová kůra hrozinky namočené v rumu, sekané mandle vajíčko na pomazání Lze normálně vymísit ručně, ale panč jsem ta "rychlá kuchařka", nacpu tohle všechno do pekárny na program Hnětat těsto, a tento božský vynález si s tím poradí. Zahřeje, vymísí, nakyne... Já jen už potom vyklopím a snažím se to těsto velikonošně zpracovat. Po vykynutí rozdělím těsto v poměru na 2/3 a 1/3, a každou tuto část rozdělím na 3 další. Upletu 2 copánky. Větší spojím dokola už na plechu, na něj dám ten menší. Pomažu rozšlehaným vajíčkem a posypu mandlemi. Pak je dobré to nechat ještě trochu kynout. Dávám do rozpálené trouby cvíli na 200 st., po cca 10 minutách stahuju na 150 st. Jak dlouho nevím, řídím se barvou "výtvoru". Kdo je strašně šikovný, může plést copy ze 4 ocásků. Samože to jde upéct i jako mazanec.

Více ...
Vložil: B.IDRIS+KUBÍK dne 21.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pletýnky, houstičky či koláčky*Recepty*

250 ml mléka 100 ml majonézy 1 lžička soli 1/2 kg hladké mouky 1 lžička cukru 1,5 lžičky sušeného droždí (lze nahradit i čerstvým) Z ingrediencí nechám v pekárně zpracovat a vykynout těsto, potom jen splétám pletýnky či houstičky. Koláčky: do těsta je dobré přidat víc cukru. Na placičku těsta dám lžičku marmelády a zabalím do kuličky. Tu trochu na plechu rozplácnu a do vzniklého důlku dám posýpku (tuk + hrubá mouka + trochu cukru). Před posýpkou je možné potřít koláčky vajíčkem. Peču ve vyhřáté troubě do zlatova.

Více ...
Vložil: dankga dne 16.3.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 20] Články 2130 z 52 [Dalších 22 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.