|
Deník *Recepty*
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 52 [Dalších 32 >>]
|
|
Patizonové karbenátky | *Recepty* |
|
Ingredience: 1 patizon, 150 g eidamu, 100 g sunkoveho salamu, 1 vejce, 3-4 lzice hrube mouky, sul, strouhanka, olej
Postup: Patizon a syr nastrouhame, pridame nadrobno nakrajeny salam, vejce, mouku, osolime a dobre promichame. Z hmoty tvarujeme karbanatky, obalujeme je ve strouhance a smazime.<BR>Podavame s brambory a zeleninovym salatem.
|
Více ... |
Vložil: Ivik44, Adam 6.12.06 dne 29.9.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
Těsto na tvarůžkové Ondráše | *Recepty* |
|
3-4 vajíčka
2 kolečka tvarůžku
100 g ovesných vloček
sul, pepř, majoránku, česnek
mléko na zředění
naklepané kuřecí plátky
Těsto rozmixujeme v mixéru. Obalíme v kuřecím naklepaném mase a smažíme. |
Více ... |
Vložil: B.IDRIS+KUBÍK dne 5.8.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
DVOUBAREVNÁ BUCHTA | *Recepty* |
|
SUROVINY: 6 vajec,40dkg cukru,25dkg másla nebo hery,30dkg polohr. mouky,1 prdopeč,1 vanilk.cukr,kakao,marmeláda
6loutky,cukr a máslo utřeme,do toho zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ze 6 bílků.
1/2 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci,pečeme chvilku,jen co těsto zrůžoví,tak vyndáme,zchladlé potřeme marmeládou (1 sklenička).Do druhé poloviny těsta zamícháme kakao,vlejeme na marmeládu,posypeme nasekanými ořechy a dopečeme.
Na sraz jsem dělala bez ořechů,kdyby jedly i děti,ale s ořechy je to mnohem chutnější.
|
Více ... |
Vložil: Lajka+2skřítci dne 29.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
chleba do pekárny od Dankgy | *Recepty* |
|
270ml vody (1/2 mlíka) 3-4 odměrky oleje 400g hl.mouky (300g+100g graham., žitné...) 3-4 odměrky brambo.kaše v prášku 1 odměrka cukru 2 malé od.soli 1 malá od.kvasnic (modrý pták) 1 malá od.kmínu
a je to EŇO ŇUŇO! |
Více ... |
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 8.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
rohlicky na nedeli | *Recepty* |
|
ROHLÍČKY NA NEDĚLI
Ingredience: 500 gramů polohrubé mouky špetka soli 11 lžic vlažného mléka kostička droždí 1 vejce 1 vanilkový cukr 3 lžíce moučkového cukru 250 gramů másla můžeme dát muškátový oříšek (špetku) a trošku citr. kůry Kvásek: klasika - droždí do misky, zakápneme lžící teplého mléka, lžičkou cukru a nakonec po rozmíchání poprášíme moukou, necháme 10 minut na vzejití. Pak ještě jedno vejce na pomazání před vložením do trouby.
Náplň: tvarohová (tvaroh měkký, cukr, žloutek), povidlová (povidla, lžíce rumu), skořicová (lžíce skořice na lžíci cukru), maková.....
Postup: Všechny ingredience smícháme dohromady, sůl by neměla přijít do přímého styku s kváskem, vejce by nemělo být studené z lednice, mléko vlahé, spíš teplé. V originále nemá Šárka žádný cukr, krom vanilkového, já jsem dala tři rovné lžíce moučkového. Máslo změklé tak akorát nebo nastrouháme na struhadle, pěkně se pak zapracuje - stejně budeme struhadlo potřebovat pro citr. kůru Těsto dáme na teplé místo vykynout, čím déle, tím lépe. Ale hodinka postačí. V půlce času prohněteme, do těsta dostaneme vzduch, poprášíme moukou a zase necháme kynout. Po vykynutí rozdělíme těsto na šest bochánků. Každý z nich vyválíme do velikosti mělkého talíře a rozdělíme na osminky - do každé části dáme náplň (makovou, povidlovou, tvarohovou, skořicovou...) Pak směrem od okraje zarulujeme rohlíček ke středu. Nakonec zahneme rohy. Potřeme vajíčkem a dáme péct. Dobrou chuť
|
Více ... |
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 6.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
skořicoví šneci (i do dom.pekárny) | *Recepty* |
|
SKOŘICOVÍ ŠNECI Ingredience: 1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam) trochu soli 7dkg cukru 7dkg tuku (máslo, Hera) 1 kostička droždí 1 vejce 2dcl vlažné vody máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán
Postup: První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto, které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky, necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku, potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí a srolujeme jako na štrůdl.
Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír. Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.
Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.
Přeji dobrou chuť Já jsem dělala variantu 1 - těsto v pekárně :-) a plnila jsem je cukrem se skořicí a pak cukrem smíchaným s klasickým hořkým kakaem (tam teda toho cukru víc!) a obojí bylo skvělý! Jo a potírala jsem je mlíkem, bylo mi líto kvůli pár kouskům těsta rozdělávat celý vajíčko :-) A hlavně - pekla jsem je v pátek a ještě v pondělí se vpohodě daly jíst! Vyšlo mi to na cca 50kousků :-) |
Více ... |
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 6.5.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Kajancin nej chlebik | *Recepty* |
|
Podmaslovy chlebik
· 360 ml podmasli
· 2 PL oliv.oleje
· 2 CL soli
· 200g hl.m.nebo tmave chlebove
· 300g celozrnne spaldove nebocelozrn.psenicne
· 1 CL drozdi
· chlebove koreni nebo jen kmin
· seminka dle chuti, davam slunecnici a lnene seminko
Mam Etu Harmony: program klasik, velikost mala, barva stredni
|
Více ... |
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
5 vajec 110g polohr.m. 150g prask.cukru stava a kura z citronu 2-3 banany
Zloutky s cukrem utreme do peny,pridame mouku,stavu a kuru z citronu a lehce vmichat snih z bilku.
Pect na vymazanem pecicim papire v predehrate troube.Ja pecu v horkovzdusne asi 6min na 160st.
Teple stocim, vychladle pomazu kremem,na kraj polozim banany a zamotam.
Zdobim zbytkem kremu.
krem: v casove tisni(skoro vzdy) 2krabicky vanilkoveho od Dr.Etckera
nebo:
1/2l mleka
100g hrub.m.
250g masla
200g prask.cukru
2 zloutky
Svarit mleko s moukou na hustou kasi,vychladit.
Utrit zloutky s maslem a cukrem a postupne vmichat prochladlou kasi. |
Více ... |
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
[<<Předchozích 10] Články 11 až 20 z 52 [Dalších 32 >>] |
|