Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Recepty*


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 52 [Dalších 32 >>] 
 Dortík želvička*Recepty*

recept je zde

Více ...
Vložil: Diazka+2 dne 3.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Patizonové karbenátky*Recepty*


Ingredience: 1 patizon, 150 g eidamu, 100 g sunkoveho salamu, 1 vejce, 3-4 lzice hrube mouky, sul, strouhanka, olej

Postup: Patizon a syr nastrouhame, pridame nadrobno nakrajeny salam, vejce, mouku, osolime a dobre promichame. Z hmoty tvarujeme karbanatky, obalujeme je ve strouhance a smazime.<BR>Podavame s brambory a zeleninovym salatem.

Více ...
Vložil: Ivik44, Adam 6.12.06 dne 29.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 dort Housenka*Recepty*

fotorecept na housenku je zde http://svobodacizmnisku.blogspot.com/2008/09/jak-vyrobit-dort-dvacetitynoku.html přejeme všem dobrou chuť:-))))).

Více ...
Vložil: Trollik, Ajka 3r+ Matýsek 1r. dne 29.9.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Těsto na tvarůžkové Ondráše*Recepty*

3-4 vajíčka 2 kolečka tvarůžku 100 g ovesných vloček sul, pepř, majoránku, česnek mléko na zředění naklepané kuřecí plátky Těsto rozmixujeme v mixéru. Obalíme v kuřecím naklepaném mase a smažíme.

Více ...
Vložil: B.IDRIS+KUBÍK dne 5.8.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 DVOUBAREVNÁ BUCHTA*Recepty*

SUROVINY: 6 vajec,40dkg cukru,25dkg másla nebo hery,30dkg polohr. mouky,1 prdopeč,1 vanilk.cukr,kakao,marmeláda 6loutky,cukr a máslo utřeme,do toho zamícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh ze 6 bílků. 1/2 těsta nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péci,pečeme chvilku,jen co těsto zrůžoví,tak vyndáme,zchladlé potřeme marmeládou (1 sklenička).Do druhé poloviny těsta zamícháme kakao,vlejeme na marmeládu,posypeme nasekanými ořechy a dopečeme. Na sraz jsem dělala bez ořechů,kdyby jedly i děti,ale s ořechy je to mnohem chutnější.

Více ...
Vložil: Lajka+2skřítci dne 29.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 chleba do pekárny od Dankgy*Recepty*

270ml vody (1/2 mlíka)
3-4 odměrky oleje
400g hl.mouky (300g+100g graham., žitné...)
3-4 odměrky brambo.kaše v prášku
1 odměrka cukru
2 malé od.soli
1 malá od.kvasnic (modrý pták)
1 malá od.kmínu

 

a je to EŇO ŇUŇO!

Více ...
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 8.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 rohlicky na nedeli*Recepty*

           
ROHLÍČKY NA NEDĚLI

 

Ingredience:
500 gramů polohrubé mouky
špetka soli
11 lžic vlažného mléka
kostička droždí
1 vejce
1 vanilkový cukr
3 lžíce moučkového cukru
250 gramů másla
můžeme dát muškátový oříšek (špetku) a trošku citr. kůry
Kvásek: klasika - droždí do misky, zakápneme lžící teplého mléka, lžičkou cukru a nakonec po rozmíchání poprášíme moukou, necháme 10 minut na vzejití.
Pak ještě jedno vejce na pomazání před vložením do trouby.

Náplň: tvarohová (tvaroh měkký, cukr, žloutek), povidlová (povidla, lžíce rumu), skořicová (lžíce skořice na lžíci cukru), maková.....

Postup:
Všechny ingredience smícháme dohromady, sůl by neměla přijít do přímého styku s kváskem, vejce by nemělo být studené z lednice, mléko vlahé, spíš teplé. V originále nemá Šárka žádný cukr, krom vanilkového, já jsem dala tři rovné lžíce moučkového. Máslo změklé tak akorát nebo nastrouháme na struhadle, pěkně se pak zapracuje - stejně budeme struhadlo potřebovat pro citr. kůru
Těsto dáme na teplé místo vykynout, čím déle, tím lépe. Ale hodinka postačí. V půlce času prohněteme, do těsta dostaneme vzduch, poprášíme moukou a zase necháme kynout.
Po vykynutí rozdělíme těsto na šest bochánků.
Každý z nich vyválíme do velikosti mělkého talíře a rozdělíme na osminky - do každé části dáme náplň (makovou, povidlovou, tvarohovou, skořicovou...)
Pak směrem od okraje zarulujeme rohlíček ke středu.
Nakonec zahneme rohy.
Potřeme vajíčkem a dáme péct.
Dobrou chuť


Více ...
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 6.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 skořicoví šneci (i do dom.pekárny)*Recepty*

SKOŘICOVÍ ŠNECI
Ingredience:
1/2kg hl. mouky (lze namíchat se Špaldovou - mňam)
trochu soli
7dkg cukru
7dkg tuku (máslo, Hera)
1 kostička droždí
1 vejce
2dcl vlažné vody
máslo, muškátový květ, mouč. cukr, skořice na posypán

Postup:
První varinanta (moje oblíbená) - naházet do pekárny, naprogramovat a za hoďku si přijít pro těsto,
které už jen rozdělíme na dva stejné bochánky,
necháme ještě tak 10 minut odpočinout, pak vyválíme z každého bochánku placku,
potřeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a skořicí
a srolujeme jako na štrůdl.

Ještě syrové rozkrájíme na řezy a dáme na plech, dávám na pečící papír.
Na plechu potřeme vajíčkem nebo mlékem, jak má kdo rád a dáme do vyhřáté trouby péct. Dávám tak na 160 - 170C.

Varianta 2 - Tuk rozpustit a zamíchat s ostatními ingrediencemi, alespoň 10 minut se stím patlat, než vznikne kvalitní "prdící" těsto, které pak dáme na teplé místo kynout a zhruba v polovině kynutí znovu prohněteme. Těsto kyne zhruba hodinu a dál už je postup stejný jako u první varianty.


Přeji dobrou chuť
Já jsem dělala variantu 1 - těsto v pekárně :-) a plnila jsem je cukrem se skořicí a pak cukrem smíchaným s klasickým hořkým kakaem (tam teda toho cukru víc!) a obojí bylo skvělý! Jo a potírala jsem je mlíkem, bylo mi líto kvůli pár kouskům těsta rozdělávat celý vajíčko :-) A hlavně - pekla jsem je v pátek a ještě v pondělí se vpohodě daly jíst!
Vyšlo mi to na cca 50kousků :-)
 

Více ...
Vložil: Pavla (Filip+Honzik) dne 6.5.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Kajancin nej chlebik*Recepty*

Podmaslovy chlebik

· 360 ml podmasli

· 2 PL oliv.oleje

· 2 CL soli

· 200g hl.m.nebo tmave chlebove

· 300g celozrnne spaldove nebocelozrn.psenicne

· 1 CL drozdi

· chlebove koreni nebo jen kmin

· seminka dle chuti, davam slunecnici a lnene seminko

Mam Etu Harmony: program klasik, velikost mala, barva stredni

Více ...
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Bananova rolada*Recepty*
5 vajec
110g polohr.m.
150g prask.cukru
stava a kura z citronu
2-3 banany

Zloutky s cukrem utreme do peny,pridame mouku,stavu a kuru z citronu a lehce vmichat snih z bilku.

Pect na vymazanem pecicim papire v predehrate troube.Ja pecu v horkovzdusne asi 6min na 160st.

Teple stocim, vychladle pomazu kremem,na kraj polozim banany a zamotam.

Zdobim zbytkem kremu.

krem: v casove tisni(skoro vzdy) 2krabicky vanilkoveho od Dr.Etckera

nebo:

1/2l mleka

100g hrub.m.

250g masla

200g prask.cukru

2 zloutky

Svarit mleko s moukou na hustou kasi,vychladit.

Utrit zloutky s maslem a cukrem a postupne vmichat prochladlou kasi.

Více ...
Vložil: Kajanka dne 25.4.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 52 [Dalších 32 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.