|
Deník *Recepty*
Články 1 až 10 z 52 [Dalších 42 >>]
|
Vosi hnizda kakaova | *Recepty* |
|
vosi hnizda kakaove
160g piskotu,160g pras.cukru,2 lzice rumu,60g masla,2lzice mleka,2lzice kakaa,cele piskoty na prilepeni
Piskoty rozemeleme,pridame ostatni suroviny a utvorime testo.Formicku vysypeme praskovym cukrem.
Napln:100g masla,100g pras.cukru,1 zloutek,trochu rumu
|
Více ... |
Vložil: Kajanka dne 12.12.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
vosi hnizda orechova | *Recepty* |
|
Vosi hnizda orechove
14dkg mletych orechu,14dkg cukru,1 male vejce,skorice,citronova kura |
Více ... |
Vložil: Kajanka dne 12.12.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
Marináda na řítky | *Recepty* |
|
Na 8 řízků:
2 kelímky hustého bílého jogurtu
2-3 vejce
4 stroužky česneku
sůl, pepř, koření dle chuti (stačí jen sůl a pepř nebo může být grilovací, já dávám bulharské, ale to jsme kupovali v Bulharsku :-)
Řízky vložíme do marinády na 24 hodin, pak jen obalíme ve strouhance a smažíme. Dobrou chuť:-) |
Více ... |
Vložil: Ivik44, Adam 6.12.06 dne 29.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
650g hladké mouky,200g moučk.cukru,1 prášek do perníku,3-4 vejce,100g tekutého medu,50g tuku
Uděláme těsto,necháme v lednici 24hodin - týden a pečeme tak 10 minut při 150.Po upečení potíráme :1vejce,1lžička kakaa,1dcl vody a pak zdobíme:) |
Více ... |
Vložil: Lajka+2skřítci dne 25.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Citronové špagety (od Bohemi) | *Recepty* |
|
Na pánvi osmažit proužky šunky, zalít šťávou z celého citrónu, přidat pepř a zalít spoustou smetany (sladké), už nevařit. Přisypat parmazán, vhodit špagety, papat. Je to moc dobrý. Občas se mi to srazí, ale ve špagetách to není vidět. |
Více ... |
Vložil: bohemiana (Nora06/Emma09) dne 15.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Jeden zapomenutý Lůcin krém do dortů | *Recepty* |
|
Bavorský krém:
Ušlehat půl litru smetany do tužší hmoty.Uvař si litr pudingu z vody a cukr jen polévkovou lžici.No a do vychladlého pudingu zamíchej tu smetanu+aroma..Krém je lehkej a vynikající |
Více ... |
Vložil: dankga dne 7.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Banánové placičky | *Recepty* |
|
Rozmačkáme jeden zralý banán, přidáme 1 vejce, 1 až 2 lžíce polohrubé mouky. Rozkvedláme a nasucho upečeme placičky v teflonové pánvi. Z jednoho banánu je asi 6 placiček. Podáváme potřené např. tvarohem, jogurtem, přesnídávkou nebo marmeládou. |
Více ... |
Vložil: Peckaa - Ráďa,Mariánek dne 6.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
Dort a náplně od šéfcukrářky Lůcy | *Recepty* |
|
KORPUS:Vejce 4ks,cukr krupice 150g,mouka hladká 170g,trošku vody,citronová kůra(aroma) POSTUP:žloutky vyšleháme s 1/3 cukru do tužší světlejší hmoty-před došleháním nakapat trochu té vody.Bílky vyšlehat se zbytkem cukru do tuhé hmoty,kdyby to netuhlo,dát kapku octu.Obě hmoty lehce smíchat s moukou a olejem.Dát péct na 200st do růžova.Prvních 10 minut neotevírat troubu aby korpus nespadl.
KRÉM MÁSLOVÝ na 1 litr: 1litr vody,2 pudingy,1kg másla POSTUP:uvařit puding zašlehat máslo
nebo MÍŠA krém: 2 tvarohy vyšlehat s troškou mléka,přidat citronovou šťávu(podle kyselosti) a cukrem moučkou.Do této směsi vmíchat ušlehaný 0/5litr smetany.Výborné a zdravější než máslák..
PAŘÍŽSKÁ ŠLEH.: Litr ušlehané smetany a do ní zamíchat nuttelu,mňááám
No a teď ta mandlovka vylepšená o 100% tuk:
SUROVINY: 260g sušeného mléka,260g moučk.cukru,omega 40g,med,voda,mand.aroma. POSTUP: nastouhanou omegu smícháme se všemi surovinami,s vodou opatrně.Dohušťovat stejnoměrně s cukrem i suš.mlékem.Nedávat raději do lednice a nechat ji trošku na vzduchu oschnout.
VŹROBA DORTU: Spodní část rozkrájeného dortu pomažeme marmeládou,na to nastříkáme pytlem s hl.trubičkou krém,zkušenější namažou na marmošku nožem .Přiklopíme prostřední díl,namažeme krémem a přikryjeme posledním nejrovnějším dílem.Celý dort zamažeme do roviny krémem a dáme ztuhnout do lednice..
POTAŽENÍ MANDLOVKOU:Na vál,či linku si prosejeme moučkový cukr,lepší je víc aby se mandlovka nepřilepovala(nebo vyvalovat přes igelit).Vyválíme na požadovaný tvar,délku a šířku dortu(lepší je si nechat trošku větší placku než je dort)lepší je trošku silnější(3-4mm).Vyndáme dort z ledničky postavíme si ho nejblíž k placce a ze spodu ji podebereme oběma rukama a co nejrychleji na dort hodíme.Pak jen doupravujeme na dortu,nožem okrájíme a zarovnáme.Dort ozdobíme podle své fantazie a dáme do chladné místnosti. ,či risknout do lednice s více stupněmi-hrozí rozleptání mandlovky.Už se mi to párkrát stalo
Tak snad je to o něco podrobnější,no.. |
Více ... |
Vložil: dankga dne 3.11.2008 | | Bez komentářů | Přidej komentář | |
|
|
|
Články 1 až 10 z 52 [Dalších 42 >>] |
|