Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník *Recepty*


 Články 110 z 52 [Dalších 42 >>] 
 Vosi hnizda kakaova*Recepty*

vosi hnizda kakaove

160g piskotu,160g pras.cukru,2 lzice rumu,60g masla,2lzice mleka,2lzice kakaa,cele piskoty  na prilepeni

Piskoty rozemeleme,pridame ostatni suroviny a utvorime testo.Formicku vysypeme praskovym cukrem.

Napln:100g masla,100g pras.cukru,1 zloutek,trochu rumu

 

Více ...
Vložil: Kajanka dne 12.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 vosi hnizda orechova*Recepty*


Vosi hnizda orechove

14dkg mletych orechu,14dkg cukru,1 male vejce,skorice,citronova kura

Více ...
Vložil: Kajanka dne 12.12.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pro Dankgu*Recepty*
Instantní krupicová kaše!

Recept: Ohřejete mléko, vmícháte několik polévkových lžic až je kaše hustá, posypete kakaem a zalijete rozpuštěným máslem.~t~~t~~t~~w~~w~~t~. Zachránilo mě to~R^

Více ...
Vložil: Market + Mára a 2mazlíci dne 29.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Marináda na řítky*Recepty*

Na 8 řízků:

2 kelímky hustého bílého jogurtu

2-3 vejce

4 stroužky česneku

sůl, pepř, koření dle chuti (stačí jen sůl a pepř nebo může být grilovací, já dávám bulharské, ale to jsme kupovali v Bulharsku :-)

Řízky vložíme do marinády na 24 hodin, pak jen obalíme ve strouhance a smažíme. Dobrou chuť:-)

Více ...
Vložil: Ivik44, Adam 6.12.06 dne 29.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PERNÍČKYY*Recepty*

650g hladké mouky,200g moučk.cukru,1 prášek do perníku,3-4 vejce,100g tekutého medu,50g tuku Uděláme těsto,necháme v lednici 24hodin - týden a pečeme tak 10 minut při 150.Po upečení potíráme :1vejce,1lžička kakaa,1dcl vody a pak zdobíme:)

Více ...
Vložil: Lajka+2skřítci dne 25.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Citronové špagety (od Bohemi)*Recepty*

Na pánvi osmažit proužky šunky, zalít šťávou z celého citrónu, přidat pepř a zalít spoustou smetany (sladké), už nevařit. Přisypat parmazán, vhodit špagety, papat. Je to moc dobrý. Občas se mi to srazí, ale ve špagetách to není vidět.

Více ...
Vložil: bohemiana (Nora06/Emma09) dne 15.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Jeden zapomenutý Lůcin krém do dortů*Recepty*

Bavorský krém:

Ušlehat půl litru smetany do tužší hmoty.Uvař si litr pudingu z vody a cukr jen polévkovou lžici.No a do vychladlého pudingu zamíchej tu smetanu+aroma..Krém je lehkej a vynikající

Více ...
Vložil: dankga dne 7.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Banánové placičky*Recepty*

Rozmačkáme jeden zralý banán, přidáme 1 vejce, 1 až 2 lžíce polohrubé mouky. Rozkvedláme a nasucho upečeme placičky v teflonové pánvi. Z jednoho banánu je asi 6 placiček. Podáváme potřené např. tvarohem, jogurtem, přesnídávkou nebo marmeládou.

Více ...
Vložil: Peckaa - Ráďa,Mariánek dne 6.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Dort a náplně od šéfcukrářky Lůcy*Recepty*

KORPUS:Vejce 4ks,cukr krupice 150g,mouka hladká 170g,trošku vody,citronová kůra(aroma)
POSTUP:žloutky vyšleháme s 1/3 cukru do tužší světlejší hmoty-před došleháním nakapat trochu té vody.Bílky vyšlehat se zbytkem cukru do tuhé hmoty,kdyby to netuhlo,dát kapku octu.Obě hmoty lehce smíchat s moukou a olejem.Dát péct na 200st do růžova.Prvních 10 minut neotevírat troubu aby korpus nespadl.

KRÉM MÁSLOVÝ na 1 litr: 1litr vody,2 pudingy,1kg másla
POSTUP:uvařit puding zašlehat máslo

nebo MÍŠA krém: 2 tvarohy vyšlehat s troškou mléka,přidat citronovou šťávu(podle kyselosti) a cukrem moučkou.Do této směsi vmíchat ušlehaný 0/5litr smetany.Výborné a zdravější než máslák..

PAŘÍŽSKÁ ŠLEH.: Litr ušlehané smetany a do ní zamíchat nuttelu,mňááám

No a teď ta mandlovka vylepšená o 100% tuk:

SUROVINY: 260g sušeného mléka,260g moučk.cukru,omega 40g,med,voda,mand.aroma.
POSTUP: nastouhanou omegu smícháme se všemi surovinami,s vodou opatrně.Dohušťovat stejnoměrně s cukrem i suš.mlékem.Nedávat raději do lednice a nechat ji trošku na vzduchu oschnout.

VŹROBA DORTU: Spodní část rozkrájeného dortu pomažeme marmeládou,na to nastříkáme pytlem s hl.trubičkou krém,zkušenější namažou na marmošku nožem .Přiklopíme prostřední díl,namažeme krémem a přikryjeme posledním nejrovnějším dílem.Celý dort zamažeme do roviny krémem a dáme ztuhnout do lednice..

POTAŽENÍ MANDLOVKOU:Na vál,či linku si prosejeme moučkový cukr,lepší je víc aby se mandlovka nepřilepovala(nebo vyvalovat přes igelit).Vyválíme na požadovaný tvar,délku a šířku dortu(lepší je si nechat trošku větší placku než je dort)lepší je trošku silnější(3-4mm).Vyndáme dort z ledničky postavíme si ho nejblíž k placce a ze spodu ji podebereme oběma rukama a co nejrychleji na dort hodíme.Pak jen doupravujeme na dortu,nožem okrájíme a zarovnáme.Dort ozdobíme podle své fantazie a dáme do chladné místnosti. ,či risknout do lednice s více stupněmi-hrozí rozleptání mandlovky.Už se mi to párkrát stalo

Tak snad je to o něco podrobnější,no..

Více ...
Vložil: dankga dne 3.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Roláda od Diazky :)*Recepty*
Recept na roládičky je tady http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=4646

Více ...
Vložil: B.IDRIS+KUBÍK dne 3.11.2008| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Články 110 z 52 [Dalších 42 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.