Deníky Fotoalba Recepty Vzkazy
   Hlavní stránka deníků 

Deník Poradna aneb Flyladies sobě :-)
Deník je opět řazen dle abecedy, proto dejte, prosím, jako první v názvu příspěvku nejvýstižnější slovo


[<<Předchozích 10] Články 1120 z 35 [Dalších 15 >>] 
 Ozdobné blikací písmoPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Myspace text generator

Více ...
Vložil: Hankie+3 dne 19.10.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PapiňákPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Holky, máte doma papiňák? Já uvažuju o pořízení něcoho nového, co usnadní vaření. Zatímco Pomalý hrnec a Římský hrnce vaření spíš zpomalují, paiňák ho urychlí. Uvítala bych to hlavně na guláš, polévky a luštěniny. Zatím jsem v něm ale nevařila.
Uvítám jakékoliv zkušenosti a rady (včetně receptů) Díky!

anielik 

nikto neodpoveda,tak odpoviem. urcite si ho kup. je to super vec. uvazujem ze si kupim este jeden na prilohy. zemiaky uvarene za 3 min. od "fucania". gulas za 45 min. od fucania uplne do makucka. strasne som sa toho najprv bala ze ci mi to tam neprihori ked tam nevidim a otvorit sa to da az po chvili ked sa vypusti vsetka para. Teraz si bez toho neviem predstavit zivot matky na MD. Dokonca ked nestihnem pripravit prikrm tak aj ten tam dam. Mrkvicka + zemiacik za 2 min. od "fucania". Co inokedy ak to chcem uplne domakka tak to trva 3/4 hodinu. Odporucam !!!!!

Více ...
Vložil: Alili (Veru 6/02, Kuba 5/04) dne 9.9.2005| 2 komentáře | Přidej komentář | Poslat mailem
 Parkety-skřípouPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Jsou po renovaci, ale asi dělali jen zbroušení a napuštění čímsi. Nejsou lakované jen krásně matné. Ale skřípou. A vzhledem k tomu, že to je nájemní byt tak se mi do toho nic moc vrážet nechce. Jen jestli neznáte nějaký fígl, nebo radu, kterak si od toho pomoct.

Odpověď z www.domacidilna.cz na podobný problém:

Existují tři řešení problému. Oprava podlahy, která je popisována je nákladná, protože obsahuje celkovou demontáž a opravu jednotlivých vrstev jako jsou nosné trámy (polštáře) a prkený záklop. Povrchovou podlahu (vlysy) ju nutné nepřibíjet, ale celoplošné lepit na dřevěný záklop. Prkna záklopu se musí nahradit z důvodu vlhkosti dřevotřískovými deskami. Když pak chceme vlysovou podlahu zpět položit, musíme při demontáži očíslovat postup jednotlivých vlysů.

Druhým způsobem je to, že můžeme stávající podlahu vybrousit a povrchově upravit - použít lak, postu a olej. Neodstraníme tím však pravou příčinu, a tak vrzání, praskání a spáry v podlaze budeme muset přehlížet.

Třetím řešením je potom realizace kompletně nové podlahy.

a další:

Mám stejný problém, teda měl jsem. Parketové vlysy na škvárových polštářích, opatřené epoxidovým lakem. Popisované přeložení by včetně očistění stálo prakticky stejně jako nová podlaha, tak jsem to vzdal a nechal to jen přebrousit a zalít Bonatech Gelem + 2x lak (Spectra, Mega). Ten gel zateče do spár a do velké míry to vrzání odstraní - aspoň co lze soudit po měsíci.

Druhá věc je výsledná pevnost toho laku - bohužel ani trochu nedosahuje dřívějšího epoxidového. Piáno, se kterým se předtím dalo v pohodě i jezdit, dělá rýhy, probořuje se do dřeva, i jen tak ve stoje.

Více ...
Vložil: Martina_Sam_Nath dne 29.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Parní čističPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Macina/Nika,Erča,Šimi

holky mám dotaz, máte některá zkušenosti s tím parním čističem? nemyslím ten drahý, ale nějaký z obchodu, sou kolem 1000,-

Baruschka, Aňa

Tak jsem napsala sáhodlouhou odpověď a neuložilo se to.. grrrrrrrrrrrrr

Tak znovu - parní čistič mám doma a kdybych ho neměla, vůbec nic se neděje. Mastnotu to nerozpustí, nesmí se do toho dávat totiž žádný přípravek. Takže jedině to nastříkat nejdřív nějakým saponátem a pak teprve použít "kachnu".

Když s tím myju okna, tak mi chybí nějaká pojistkou, aby ta pára šla pořád ven, protože držet to stlačené a ještě šachovat okolo oken mi připadá poměrně nepraktické. Vrátila jsem se ke klasické stěrce.

Takže moje rada zní - kup si za ty peníze radši něco jiného :-)

Ivča/Sandra 14.8.2004 

Je to jen krám který zabírá místo. Měla jsem ho půjčený od mámy a hodně rychle jsem jí ten zázrak vracela. Ona koupí kde co. Musí se držet ve svislé poloze tak se s ním nejde dostat tam kde je třeba.

Více ...
Vložil: Flylady dne 7.9.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 PavouciPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Miki,

nevíte někdo co by odpuzavalo pavouky, třeba nějaká rostlina, pořád mi tu nějací lezou a jsou dost velcí... Prosím poraďte mi.Žiju v Čechách.

Více ...
Vložil: Flylady dne 11.9.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
 Pindík- přetahováníPoradna aneb Flyladies sobě :-)
Článek z časopisu Pediatrie pro praxi, aneb nenechme se vyplašit, pokud nejdou chlapcům přetáhnout pindík, však ono to jednou půjde, hlavně žádné násilí.
Celý text je tady:http://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2002/03/03.pdf

Více ...
Vložil: Vrtulka* dne 16.10.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 PlíseňPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Ajka, kluk 16, holka 9

Lucyndo, hledala jsem, jaký je technologický postup proti těm plísním, ale volala jsem tehdz Bochemie Bohumín a používala jsem Pregnolit a Savo, obojí proti plísním...něco se dalo na suchou omítku, něco na vlhkou, ale přesný technologický postup mi řekl pán náměstek do telefonu a opravdu mám klid s plísní snad 8let....měla jsem celou zeď ve špajzu oplesnivělou...
Napíšu ti kontakt, zkus tam napsat anebo zavolat, snad ti poradí, jako mi před léty...Vím, že mi tenkrát ydůrayňoval, že něco se nanáší na suchou stěnu a to druhé yásadně na navlhčenou, ale jaký bzl ten postup přesně nevím... 59 609 1491
e-mail: Milos.Metz@bochemie.cz

Simona K,Anička 10/05

my bydlíme v minibytě v cihloém domě, který byl před 5lety rekontruovaný. dělá se nám taky plíseň i když ne v takovém rozsahu jako Lucyndě. Máme to jenom ve 2rozích mírně a u oken (sráží se tam voda). Loni to bylo trochu horší a také jsme savovali, vždy to pomohlo na chvilku.
Objevili jsme biologický roztok jmenuje se biorepel, a je to na boj proti plísni v domácnostech. je to takoý prášek který se rozdělá ve vodě a tím se pak zeď umyje. my to vyzkoušeli a problém se výrazně snížil. loni to bylo po 3 obvodových zdech v pokoji a letos to po umytí máme jen v těch 2 rozích u venkovní zdi a u oken (máme zřejně problém s izolací). jinak musím říct že máme 1kk takže v tom pokoji i spíme a já byla zrona v době kdy jsme to dělali krátce před porodem - vše je ok. není to závadné. nevím jestli ti tohle pomůže, příčinu asi neodstraní ale mělo by to alespoň částečně snížit. nemám na ně kontakt ale kdybys chtěla tak se zeptám manži - koupil to v nějaké drogerii - spíš to byly barvy-laky. určitě to taky najdeš na internetu. cenu si přesně napamatuju, myslím něco přes 200Kč.
přeju to ať se tö co nejdříve vyřeší! www.biopreparaty.cz

 

Více ...
Vložil: Baruschka dne 18.2.2006| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Řidiči v zimě - Jak řídit bezpečně na sněhu a náledíPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Jak řídit bezpečně na sněhu a náledí - článek na www.novinky.cz

Více ...
Vložil: Hankie+3 dne 20.10.2009| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Římský hrnecPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Amelka

Dotaz: 1. jaký je dobré koupit? určitě uvnitř glazovaný, ne? 2. je jich jistě víc druhů, na co si dát při koupi pozor?

Andrea

mam horkovzdusnou troubu...zkousela jsem to jen jednou, troubu na max a i tak bylo maso za hodku a pul syrove a to tak ze uplne..Nemate s tim nekdo zkusenosti?

Ivča/Sandra 14.8.2004 

Normálně v něm dělám v horkovzdušné troubě. Nesmí se ale opravdu otevřít . Jinak z něj vyprchá ta pára a pak se možná stane, že to měl někdo syrové. Já do něj nahážu různou zeleninu, na to maso, nekdy i přílohu a dělám to vše v jednom. Občas to lehce podleju červeným vínem a ta vypečená šťávička je pak delikátní. Když má někdo rád kůrčičku tak to pak dopíkám nachvíli otevřené. Nedám na něj dopustit.

Co se týká druhů. Já nemám vylívaný, Je takový drsný z obou stran.


Více ...
Vložil: Flylady dne 27.9.2005| Bez komentářů | Přidej komentář | Poslat mailem
 Sedačka - čištěníPoradna aneb Flyladies sobě :-)

Janna, Verunka 3

AHoj holky, nezlobte se, že vám sem vpadám, ale vy jste tu takové zkušené uklízečky :o), nevíte čím bych vyčistila sedačku? Máme béžovou! (když jsme jí kupovaly, tak jsme nepřemýšleli...:o/). Je to hladká látka, ale když to normálně čistím, dělaj se mi na tom takový mapy a tak, nevíte, čím to vyčistit? Jinak jí vyhodím a budu šetřit na novou, protože je fakt odporná......;o) Díky moc.

Hanka, 3 deti

ja mam sprej od REAM-Clean Care Teppich und Polsterreiniger. Sedacku mam tmavo modrou a nevycistila jsem ji . Svetle fleky mi tam stejne zustaly videt.

Jurina, Míša 3, Julinka 1

Já jsem koupila v DM Gumu na nečistoty (Schmutz - Radierer), je to ta jejich značka Profis. Navlhčí se to a pak se tím gumuje špína. Zkoušela jsem to na židličku s látkovým čalouněním. Nezmizelo všechno, ale rozhodně to prohlídlo. Ještě jsem neměla čas se k tomu dostat podruhé, třeba to sleze. Taky jsem tím gumovala prupiskové čárance na zdi, to šlo krásně dolů (i s barvou:-)). Jestli nikdo neporadí nic zázračnějšího, toto k vyzkoušení rozhodně doporučuju.

 Jarka+Kája3/00,Kamča12/02 

Já mám sedačku béžovou a postěžovala jsem si kamarádce(prodavačce nábytku)u které jsem jí koupila,že je nepraktická na čištění.Poradila mi,že oni v obchodě,když jim sedačku ušpiní nějaký zákazník,tak používají suchou pěnu na čalounění nebo na autopotahy.Já to teda ještě nezkoušela,ale co nejdřív vyzkouším:o)))))

Více ...
Vložil: Flylady dne 25.9.2005| 1 komentář | Přidej komentář | Poslat mailem
[<<Předchozích 10] Články 1120 z 35 [Dalších 15 >>] 
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.