2 hrnky uvařené cizrny, 1 středně velká cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžičky oleje, 1/2 lžičky kurkumy, mletou červenou papriku, koriandr, kmín, celý pepř, 2-3 rajčata, skořici, 2 lžičky citronové šťávy, sůl, petrželovou nať, mátovou nať
Cibuli a česnek pokrájíme a osmažíme na oleji spolu s mletým pepřem. Mezitím rozemeleme korkumu, koriandr, kmín a černý pepř, a spolu s mletou paprikou ochutíme cibulkou a česnekem. Přidáme podle návodu uvařenou cizrnu a vše smícháme. Podlijeme trochou vody z cizrny a přidáme nakrájená rajčata. Po několika minutách dochutíme solí, koriandrem, skořicí a citronovou šťávou. nakonec přidáme petrželovou nať. Podáváme s vařenou rýží nebo s chlebem.
Tolik kuchařka :-) |