Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Plněné lahvičky+obarvená rýže

http://www.stripky.cz/zabava/sikovne_ruce/petra/lahvicky.html
+
http://www.stripky.cz/zabava/sikovne_ruce/dekorace/ryze.html

Autor: Zdenka +4 , 27.4.2007



Protože miluji jednoduchost a přírodniny, a potřebovala jsem nějaký dáreček pro moji mami, která má nejradši dárky od srdce a od ruky. Toto jsou přesně dárky pro babičky a maminky, které ocení nápad a hlavně to, že jste to dělali sami pro ně.


Taky si myslím, že tím pěkně zabavíte dětičky, pozor, aby jste měli z čeho potom uvařit. Moje kolegyně v práci je minulý rok dělala pro naše děvčata pod stromeček a všechna byla nadšena. Pořádáme v práci už několikátý rok vánoční besídku a vyrábíme právě tyto dárečky za kačku.


Takže tady máte další inspiraci komu všemu lze darovat a mohu ze své zkušenosti říct, že opravdu tyto maličkosti potěší. Jo a ti naši spolukolegové než dostanou dáreček musí hezky odříkat básničku nebo zazpívat. Tak si představte jak př. 40-letý otec od rodiny se hezky ukloní a začne: Prší prší …, protože nic jiného nezná. Je to zábava, ale zároveň se všichni krásně odreagují a i trošku potěší.


Co plnit ?


naplnit se dají jakékoli lahvičky od kečupu, přesnídávky, alkoholu atd. nebo sklenice od hořčice, skleněné mističky, vázičky fantazii se meze nekladou. Pokud ji chcete uzavřít a není víčko vezměte hezký kousek látky, přírodní lýko a omotejte jím látku na sklenici.


Čím plnit?


Má verze je čočka hnědá, rýže bílá, čočka červená, mungo, lněné semínko a dokola . Dále lze plnit těstovinami, střídat barevné a tvarované. Koření – tady je snad největší škála.Teď mám oblíbené kamínky – bohužel vše jsem rozdala a nemám nic k focení. Dále jsou hezky použitelné mušličky jen tak poházet na písek nebo na jemné kamínky, k tomu jsou vhodnější mističky a doprostřed píchnout svíčku a hle právě jsme vykouzlili krásný plážový svícen. Prostě opět se fantazii meze nekladou a proto plňme vše, co má otvory a vším, co se jen trochu sype nebo koulí (tato věta je trochu lechtivá, ale krásně se mi sem hodila- promiňte). Také přihlédněte k tomu jakému človíčkovi je věc darována. Teď mne napadlo, ale určitě by na to třeba dětičky přišli, lze také obarvit bílou rýži (potravinářskou barvou) na různé odstíny a naplnit (samozřejmě až uschne) .


Tak snad jsem tady nastínila pár nápadů a vy už teď víte, že tamhleta mistička je taková chudinka prázdná a tak by tam byly kamínky s mušličkami krásné. Jé a babička tam má na lince, takové malé místečko a úplně tam vidím skleničku s kořeními.


Atd. atd. tak a teď nestát nelelkovat Kubo, Anče, Hajnej, (Krkonošské pohádky).


Pa pa vaše Petra


 


Obarvená rýže



Malé děti si rády vytvoří něco pěkného, ale bývá dost složité vymyslet něco, s čím  nemohou ublížit sobě ani našemu bytu. Následující návod je určený právě pro ně.


Rýži obarvíme barvou na potraviny - barvíme za studena, prostě jen nalijeme do kalíšku od jogurtu vodu, nasypeme barvu a promícháme. Protože barva je jedlá a omyvatelná, můžeme klidně míchat lžící, ale mě osobně se spíš osvědčila špejle.


Po rozmíchání barvy nasypeme do kalíšku rýži a znovu zamícháme. Rýže je obarvená asi po dvou minutách. Nasypeme ji na tácek z umělé hmoty nebo na papír a do druhého dne ji necháme schnout - přitom ji můžeme prsty obracet a míchat - uschne rychleji a nebude slepená.


Po důkladném usušení rýži využijeme dále:




  • buď ji nalepíme na výkres, potřený lepidlem
    (natřeme vždy jen to místo, na kterém bude příslušná barva a rýži nasypeme na lepidlo),



  • nebo ji uskladníme ve skleničkách, kam ji můžeme i ozdobně nasypat
    - vzory vytváříme prostým nahýbáním skleničky. Pokud chceme dát někomu skleničku s rýží jako dárek, nezapomeneme přes vršek dát pěkný kousek látky a převázat jej ozdobnou mašlí.


Bobřík Edík

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 2 čtenářů)
Zobrazeno doposud 1189 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.