Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Banánový chlebíček

Autor: Gerberka, Gábi2005+Veru2010 , 14.2.2007

100 g změklého másla + trochu na vymazání formy
140 g přírodního krupicového cukru
2 velká vejce
3 velké, velmi zralé banány, rozmačkané (celkem 450 g  dužiny)
50 g sekaných vlašských ořechů
50 g rozinek
150 ml podmáslí
280 g hladké mouky
1 lžička jedlé sody
50 g moučkového cukru


1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160. Formu na chlebíček o rozměrech 20x13 cm důkladně vymastěte máslem a dno vyložte papírem na pečení.
2. V míse utřete máslo a cukr dopěny. Veetřete po jednom vejce,pak přimíchejte romačkané banány, ořechy, rozinky i podmáslí.
3. Na povrch prosijte mouku se sodou a pak je zatřete do směsi, ale zbytečně ji nepřešlehejte. Těsto přesuňte do formy a povrch uhlaďte.
4. Pečte asi hodinu a čtvrt, pak vpíchněte špejli do těsta. Drobečky, které na ní ulpí, by měly být mírně vlhké.
5. Vyjměte z trouby, po 10 minutách vyklopte a nechte na mřížce vychladnout. Moučkový cukr promíchejte se 2 lžícemi studené vody a lžičkou polevu nacákejte přes chlebíček.


V originálním receptu jsem musela udělat několik změn - nemám formu na chlebíček ,pekla jsem ve vyšším menším obdélníkovém pekáčku a taky se povedlo. Jen jsem zkrátila dobu pečení na  cca 50 minut. Měla jsem málo hladké mouky, takže většina byla polohrubá. Místo jedlé sody jsem dala prášek do pečiva. Povedlo se a moc mi to chutná!

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Průměrná známka: 1 (známkovalo 1 čtenářů)
Zobrazeno doposud 991 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.