|
|
Livance z atlasu |
|
Autor: Zdislava a kluci , 24.6.2006 | |
| Ingredience: 2 vejce, špetka soli, 30 g cukru moučka, 500 ml mléka, 15 g droždí, 300 g hladké mouky, 100 g másla Postup přípravy: Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem. Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Opékáme po obou stranách dorůžova. Pečené mažeme povidly, sypeme strouhaným tvarohem a kropíme smetanou. Mohou se také sypat skořicí smíchanou s cukrem. PS:ja jsem maslo nepouzila a smazila na oleji, byli taky skvely a pak k nim byli rozmackany jahody s cukrem :-) je to mnozstvi asi pro 4 osoby |
|
Zobrazeno doposud 327 x.
|
|