4 filety bez kůže (celkem asi 500g) z bělomasé ryby, například tresky
olej k vymazání pekáče a potření masa
4 plátky šunky,
50g nastrouhaného sýra typu čedar (já dala cihlu a taky dobrýú
2 jarní cibulky nebo pórek, šikmo pokrájené
sůl a pepř
Doba přípravy: 5
Pečení: 7 minut
Příprava jídla:
1. Začněte rybou. Předehřejte gril na vysokou teplotu a mírně vymastěte velký nízký pekáč. Plátky ryby z obou stran mírně osolte a naskládejte je do něj tak, aby se vzájemně nedotýkaly. Poté je potřete trochou oleje. Dvě minuty grilujte.
2. Přidejte šunku a sýr. Vyjměte pekáč, obraťte filety a na každou položte čtvrtinu šunky. Smíchejte sýr s cibulí, směs rozdělte na rybí plátky a ještě mírně ochuťte solí a pepřem. Vraťte pod gril, dokud není filé tak křehké, že ho lze snadno rozdělit (mělo by to trvat pouhých pět minut). Podávejte se zeleninou – výborně se hodí třeba brokolice nebo osmahnuté bílé zelí, ale i brambory či hranolky.
|