Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Rajská omáčka

Autor: Mirka, dvě mláďata+// , 22.5.2006

potřebujeme: nové koření, pepř celý, hřebíček, bobkový list, skořice mletá, rajčatový protlak, cukr, sůl, ocet, hladká mouka, kečup, máslo


 Do kastrolu ¾ l vody studené, do toho 6 kuliček nového koření, 6 kuliček pepře, 4 hřebíčky, 1 bobkový list, na špičku lžičky skořice mleté a povařit 10 minut od doby varu.


Do dalšího kastrolu dáme rajčatový protlak malý, do toho dát 2 vrchovaté lžíce cukru, 1 lžíci octa, malou lžičku soli.


Do půllitrového hrnku 2 vrchovaté lžíce hladké mouky, zalít studenou vodou do poloviny hrnku a rozmíchat.


Uvařený nálev slijeme přes cedník do hrnce s protlakem, chvíli povaříme, nalijeme záklechtku, zase chvíli povaříme, můžeme dát 2 lžičky kečupu a zase vaříme, aby se rozpustila mouka. Kdyby byly hrudky, tak přecedit. Nakonec do toho hodit 2-3 cm másla pro zjemnění, když už je to vypnuté.


Pokud dodržíte recept, prý se zaručeně povede.

Zobrazeno doposud 327 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.