Deníky Fotoalba Recepty Bazar Vzkazy
    

Patří do deníku

Vepřová pečínka

Autor: Baruschka , 29.3.2006

zdroj Apetit


asi 1 kg vepřové pečínky, libového bůčku nebo žebírek
celkem 1,2 kg brambor a zeleniny (pastiňák nebo kořenové zeleniny a cibule) očištěných a pokrájených na kousky
2-3 stroužky drceného česneku (dávala jsem víc) a navíc jsem dávala ještě pod to maso stroužky česneku, ale neoloupané
sůl a kmín na dochucení
cca 4 malé cibule, které jsem dávala vcelku mezi maso

Předehřát troubu na 180 C. Brambory (nechávala jsem je se šlupkou) a zeleninu promíchat s trochou soli a kmínu, v jedné vrstvě rozložit na dno pekáčku. Posypat česneke, navrch položit maso, osolit a hodně okmínovat.

Zakrýt alobalem, vložit do trouby a péct zhruba 3/4 hodiny. Během této doby maso jednou obrátit. Pokud se hodně vypéká, lze podlít vodou. Ke konci pečení zvýšit teplotu asi o 20 stupňů, sejmout alobal a nechat maso zezlátnout...

Oznámkujte článek (jako ve škole)!
1 2 3 4 5
výborný nedostatečný
Zobrazeno doposud 213 x.
Technická podpora: na této adrese. (C) 1999-2011 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.